CHP'li eski vekillerden istifa çağrısı

CHP'li eski vekillerden istifa çağrısı

CHP'li eski vekillerden istifa çağrısı

CHP eski milletvekilleri, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan mağlubiyetin ardından başarısızlığın sorumlusu olarak ilan ettikleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu'nu istifaya çağırdı. CHP eski İzmir Milletvekili Kemal Anadol ve CHP'li eski milletvekilleri Meclis'te düzenledikleri basında toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırdı.

50 eski milletvekilinin altında imzası bulunan basın açıklamasını okuyan Kemal Anadol, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nın adaylığının kendilerinde hayal kırıklığına neden olduğunu daha önceden açıkladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan sonucun başarısızlık olduğunu belirten ve "Başarısızlık kadar vahim olan bir başka durum da Genel başkanın bunun vahametini kavrayamamış görünmesidir" ifadelerini kullanan Kemal Anadol, Kemal Kılıçdaroğlu'nun İhsanoğlu'nu aday göstererek risk aldığını, bu riskin bedelinin ödenmesi gerektiğini belirtti. Anadol, "Çağdaş demokraside bunun yolu Genel Başkanlıktan istifa etmektir. Sorumluluk doğrudan doğruya uyarıları dikkate almadan ve partinin yetkili kurullarında görüşülüp karar alınmadan Ekmeleddin İhsanoğlu'nu çatı aday olarak öneren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na aittir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kurultayın toplanabileceği yönündeki açıklamasını olumlu karşıladıklarının altını çizen Anadol, "Hem CHP'nin hem de Türkiye'nin bir kadro değişimine ihtiyacı vardır" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU, BAYKAL VE İNCE CENAZEDE YANYANA

Süleyman Seba'nın cenaze törenine cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası kurultay tartışmaları ile günde gelen CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Baykal’ın desteği ile genel başkan adayı olacağı dile getirilen Muharrem İnce de katıldı. Cenaze namazında yan yana saf tutan Kılıçdaroğlu ve Baykal kısa süre sohbet etti. 

İnce Seba’nın cenaze töreninin yapıldığı stadyum inşaatına CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile geldi. Ancak İnce, cenaze namazının kılınacağı Dolmabahçe Camii’nde ise eski genel başkan Deniz Baykal ile yan yana saf tuttu. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu camiye gelip Baykal’ın yanında saf tutarken, İnce’nin ise Kılıçdaroğlu’nun görüş alanından çıkması dikkat çekti.