CHP'li Akaydın'ın Evine Baskın

CHP'li Akaydın'ın Evine Baskın

Antalya'da yeni başkan Menderes Türeli ile eski başkan Mustafa Akaydın arasında evrak savaşı başladı. İddiaya göre Akaydın'ın kır evine baskın yapıldı.

ANTALYA Büyükşehir Belediyesine ait atölyelerin yer aldığı Boğaçayı Şantiyesi'nde yakılmaya çalışılan ve belediyeye ait olduğu iddia edilen evraklar polis ekipleri tarafından söndürüldü.

Evraklara polis tarafından el konuldu. AK Partili başkan Menderes Türel, "Mustafa Akaydın'ın Amerika'da yaşayan kızının yanına kaçacağına ilişkin ihbar aldık. Bu konuyla ilgili güvenlik güçlerinin gerekeni yapması gerekiyor" dedi. Mustafa Akaydınjet bir açıklama yaptı ve bu iddiaları ‘Ben salak mıyım evrakları orada yakayım? Böyle bir şeyim olsa kır evime götürür orada yakarım’ sözleriyle yalanladı.

 

Bunun ardından Türel yeni bir iddiada daha bulundu: “Akaydın’ın kır evi basılıyor.”

"Hiçbir evrak 5 senesi dolmadan imha edilemez" diyen Türel, “Akaydın kır evine de evrak kaçırmış oraya da baskın yapılıyor şu an. Oradaki evrakların lüzumlu veya lüzumsuz olması bir şey ifade etmez. İmha için 5 yılın dolması gerekiyor. Akaydın büyük bir suç işlemiştir bunun hesabını da verecektir. Biz gereken suç duyurusunda bulunduk. İlgili birimlerde gereken tedbirleri alıyor” dedi.

 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Evraklar Yakılıyor İddası

 

AKAYDIN'DAN SUÇ DUYURUSU

CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Akaydın, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Menderes Türel ve bazı AK Parti'liler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Akaydın, CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar ve bir grup partili ile adliyeye geldi. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Akaydın, Kepez İlçe Seçim Kurulu'nun itirazını reddetmesi üzerine İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunmak için adliyeye geldiğini söyledi.

Belediye tesislerinden biri olan Boğaçayı Şantiyesi'nde kendisinin sözde yolsuzluk belgelerini yaktırarak imha ettiği gerekçesiyle polis ve jandarma ekipleri ile binin üzerinde AK Parti'linin belediyeyi ve makamını bastığını anlatan Akaydın, bunun "hukuksuz" bir saldırı olduğunu belirtti. Saldırıyı Menderes Türel ve AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'in yönettiğini iddia eden Akaydın, "Bu bir devlet saldırısıdır. 3 saat boyunca Vali ve Emniyet Müdürüne ulaşamadım. 3 saat sonra Emniyet Müdürüne ulaştım, ilgileneceğini söyledi" dedi.

Kendisinin sözde yolsuzluk belgelerini yaktırdığı iddialarının yalan olduğunu ifade eden Akaydın, belediyede kitaplarının, evrak niteliği taşımayan, arşiv değeri olmayan belgelerin bulunduğu bir odası olduğunu kaydetti. Bu odanın kendisinden sonra Menderes Türel tarafından kullanılacağını, temiz bir oda bırakmak istediklerini dile getiren Akaydın, şunları söyledi:

"Her ay belediyenin 15, 20 santimetre kalınlığındaki belediye meclis gündemini, 60 klasörü yakılması üzere gönderdim. 'Bunu imha edin' dedim. Ben yolsuzluk belgesini gündüz, herkesin gözü önünde yaktırır mıyım? Ben böyle bir şeyi bilseydim Türel'i de davet ederdim. bak diye. Bu kışkırtıcılığı yapan da Köse'dir. Toplantıda bilgi almış, 'yakıyorlar' demiş. Bu son derece ağır bir suçtur. Devletin polisiyle bir partinin militanları iç içe belediye basmıştır. Mahkeme kararı olmadan. Bu davada emniyet müdürü suçludur. Validen de bir açıklama gelmezse hem Vali hem de Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunacağım."

BUNU İYİ BİLİYORUM

Belediyede geri dönüşüm araçlarına yüklenen evrakların boşaltıldığını öne süren Akaydın, önemli evrakların geri dönüşüm araçlarına konulmayacağını iyi bildiğine dikkati çekti.

Cumhuriyet tarihinde ilk defa böyle bir olay yaşandığını savunan Akaydın, "Ergenekonda yaptıkları gibi kumpas belgeyi bir montajla başka bir evrakın içinde sıkıştırırlarsa ben kendimi nasıl savunacağım. Polis ile beraber partinin militanları belediye tesislerini basabilir mi? Suç duyurusunda bulunacağım. Beni yolsuzluk yok ettiricisi gibi bir konuma düşürmeye çalışıyorlar. Benim her şeyim açık" diye konuştu.

AMERİKA'YA KAÇACAK İDDİASI

Menderes Türel'in kendisi hakkında "Amerika'ya kaçacağını" iddia ettiğini hatırlatan Akaydın, böyle bir niyeti olmadığını vurguladı. Hiçbir yere gitmediğini söyleyen Akaydın,"Niye kaçayım? Bir ayıbım yok ki. Bu tür iddialar 5 sene önce de oldu, ben hiçbirine itibar etmedim. Böyle iddialar yapmayın. 'Biz delikanlı gibi gider belediyeye teslim alırız' dedim. Türel de seçimi kazandıysa gerçekten delikanlı gibi gelsin teslim alsın belediyeyi" dedi.

Yaklaşık 2 saat öncesine kadar devir teslim töreni yapmayı planladığını ancak bu ortamda belediyede can güvenliğinin kalmadığını ifade eden Akaydın, bu nedenle devir teslim törenine gitmeyeceğini bildirdi. Büyük bir rezaletle karşı karşıya olduğunu belirten Akaydın, yapılanları "hazımsızlığa" bağladı.

Yakılan evrakların hepsinin aslının belediyede var olduğuna işaret eden Akaydın, "Biz bu süreçleri mahsus uzatıyormuşuz. Belediye başkanının yolsuzluk evrakı olsa güpegündüz, apaçık yapar mı? Bunun için belediye başkanının 3 güne mi ihtiyacı var? Bu evrak varsa belediye başkanı çoktan emniyet altına almıştır" diye konuştu.

Daha sonra adliyede seçim sonuçlarına itiraz ve suç duyurusunda bulunan Akaydın, ardından adliyeden ayrıldı.