CHP’den Skandal Bildiri

CHP’den Skandal Bildiri

İki devlet bir millet' ilkesiyle Türkiye'nin desteklediği Azerbaycan, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için sahada destan yazarken CHP’den skandal bir bildiri geldi.

Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını geri almaya yönelik Ermenistan’a karşı yürüttüğü operasyonlar başarıyla devam ediyor. 

İşgalci Ermenistan'ın ağır kayıplar verdiği bir zamanda CHP yine milli ve kutsal değerlerimizden uzak duruşuyla toplum vicdanını zedeleyen bir bildiriye daha imza attı. 

"TÜRKİYE'NİN SAVAŞ YANLISI ÇEVRELERİ"

CHP’li Canan Kaftancıoğlu’nun “siyasi mentoru” İlhan Cihaner’in “Gelecek İçin Biz” grubu tarafından hazırlanan bildiride Kardeş Azerbaycan'a destek verenler "Başta AK Parti iktidarı olmak üzere Türkiye'nin savaş yanlısı çevreleri" olarak gösterilerek "Her iki ülkenin saldırgan çevreleri 'Savaş tamtamları' çalıyorlar. Savaşın; uyuşmazlığın kökenindeki Dağlık Karabağ sorunu kalıcı olarak çözemeyeceği ortada iken, bölge dışı ülkelerin benzin dökmesi kabul edilemez." denildi.

İŞGALCİ ERMENİSTAN'A KARŞI TEK SÖZ YOK

Bildirinin Azerbaycan’ın bir bir işgal edilen topraklarını geri alması karşısında Emperyalist güçlerin Ermenistan'a 'işgale son ver' demeden iki tarafı masaya davet çağrısıyla aynı dili kullanması da dikkat çekti. Bildiride "Çözüm; dezenformasyon yapmak ve yeni felaketleri çağırmak olamaz. Derhal ateşkesin sağlanması ve işgallerin sonlandırılmasına dönük AGİT ve BM Güvenlik Konseyi kararlarının uygulanması müzakere için güçlü bir başlangıç olacaktır. AK Parti iktidarını ve TBMM'de temsil edilen bütün partileri ülkemizin ve bölgemizin bir başka vekâlet savaşına sürüklenmemesi için 'siyasi sorumluluk' içerisinde davranmaya ve bölgesel barışa katkı sunmaya çağırıyoruz. Bir kez daha: Yurtta barış dünyada barış!" ifadelerine yer verildi.

CHP’den skandal Azerbaycan bildirisi

CHP’den skandal Azerbaycan bildirisi