CHP'den Sarıgül'ü zorda bırakan hamle!

CHP'den Sarıgül'ü zorda bırakan hamle!

CHP, Sayıştay'a "devlete en çok zarar veren kurumu" sordu. Sayıştay'dan gelen cevapta en çok zarar veren kurumun Mustafa Sarıgül'ün başkanlığındaki Şişli Belediyesi olduğu belirtildi

ayıştay Başkanlığı tarafından hazırlanan, "Kamunun en fazla zarara uğratıldığı ilk 10 dosya" listesinde, Sarıgül'ün başkanlığını yaptığı Şişli Belediyesi'ne ait iki ayrı dosya da yer aldı.

Hükme bağlanan "kamu zararı" dosyaları, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar'ın, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e yönelttiği soru önergesine verilen cevapla ortaya çıktı. CHP'li Acar, Sayıştay denetimleriyle ilgili sorularını TBMM Başkanlığı, Sayıştay Başkanlığı'na yönlendirdi. 

Akşam'ın haberine göre Sayıştay Başkan Yardımcısı Fehmi Başaran imzasıyla Meclis'e gönderilen cevapta, Acar'ın açıklanmasını istediği "Son 5 yıl içinde kamu zararının en fazla olduğu 10 dosya" zarar boyutu dikkate alınarak sıralandı.

TOPLAM ZARAR 3 MİLYON 325 BİN LİRA

Mustafa Sarıgül'ün başkanı olduğu Şişli Belediyesi ise 2 milyon 104 bin liralık kamu zararının tespit edildiği dosya ile 5. ve 1 milyon 130 bin 840 liralık zarar tespit edilen bir başka dosya ile 9. sırada yer aldı. Dosyalarla ilgili içerik bilgisine yer verilmeyen Sayıştay listesinde, zarara neden olan kamu kurumlarının isimleri, zararı yaşandığı yıl, zarar miktarı ve tespit edilen zararın kesin hükme bağlandığı tutanak tarihleri belirtildi.

Buna göre, Şişli Belediyesi'nin iki ayrı dosya ile tespit edilen ve toplam tutarı 3 milyon 325 bin TL'yi bulan kamu zararlarının, 2008 yılı hesaplarına ilişkin denetimler sırasında ortaya çıkarıldığı görüldü. Sayıştay'ın oluşturduğu listede, Şişli Belediyesi'ne ait "kamu zararı" tespitlerinin, temyiz süreçleri de tamamlanarak 10 Eylül 2013 tarihinde tutanakla kesin hükme bağlandığı da belirtildi.

Sayıştay Başkanlığı'nın listesinde, son 5 yıl içinde kesin hükme bağlanan 1899 dosyadan, 594 hakkında kamu zararı tespit edilerek toplam 169 milyon 36 bin TL'nin tazminine karar verildiği de vurgulandı.