CHP'den RTÜRK Çıkışı

CHP'den RTÜRK Çıkışı

RTÜK, Üç kanala "cinsellik" cezası keserken, kurulun CHP’li üyesi Ali Öztunç, insanların bu kanalları para vererek izlediklerini, bu nedenle müstehcenlikten ceza verilmesinin anlamsız olduğunu söyledi.

RTÜK, üç kanala "cinsellik" cezası keserken, kurulun CHP’li üyesi Ali Öztunç, insanların bu kanalları para vererek izlediklerini, bu nedenle müstehcenlikten ceza verilmesinin anlamsız olduğunu söyledi.

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre, hazırlanan uzman raporlarında özetle şunlar yer aldı:

  • MGM Kanalı/Illegal in Blue filmi: “İki kadın arasında lezbiyen ilişki olarak tanımlanan cinsel ilişki biçimine yer verildiği tespit edilmiştir. Filmin "yayınlar müstehcen olamaz" maddesini ihlal ettiği görülmüştür.” 
  • Moviemax Premier kanalı /Crossing Over filmi: “İki karakter, yatakta çıplak şekilde sohbet ediyor. Kadın bedeni, cinsel uzuv ve organlarının seyirlik malzeme haline getirildiği, toplumda yaşayan bireylerin ar ve utanma duygularını örseleyen nitelikte sahnelere yer verildiği tespit edilmiştir.”
  • TV 2/Ah Biz Kadınlar dizisi: “Çilekli prezervatifin konu edinildiği konuşmalar geçiyor. Çocukların ekran başında olduğu sürede verilen mesajların özenle hazırlanması gerekiyor