CHP'den Molla Abdülkadir çıkışı

CHP'den Molla Abdülkadir çıkışı

CHP'den Molla Abdülkadir çıkışı...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu, "İdam cezasına ilke olarak karşı olan CHP, Abdülkadir Molla'nın idam cezasının infazını doğru bulmamaktadır" dedi.
Loğoğlu, Bangladeş'te Abdülkadir Molla'nın idam edilmesi ile ilgili bir yazılı açıklama yaptı. Loğoğlu'nun açıklaması şöyle:
"Bangladeş'te Camaat-i İslam Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla idam edilmiştir. İdam gerekçesi ülkenin Pakistan'a karşı 1971'deki bağımsızlık mücadelesi sırasındaki adı geçenin işlediği savaş suçlarıdır. İdam cezasına ilke olarak karşı olan CHP, Abdülkadir Molla'nın idam cezasının infazını doğru bulmamaktadır. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül ile Başbakan Sayın Tayyip Erdoğan'ın idam cezasını durdurmak için yaptıkları girişimler, insani mülahazalar açısından, yerinde olmuştur. Ancak, AKP yetkililerinin bu gelişme vesilesiyle yaptıkları ve Bangladeş'in içişlerine karışma anlamına gelen tarafgir açıklamaları yanlış olmuştur. Bangladeşliler, Mustafa Kemal Atatürk için destanlar yazmış, adına okullar yaptırmış, Türkiye ve Türk halkına derin dostluk ve sevgi hisleri besleyen bir halktır. AKP, iç ve dış sorunları ağır olan bu kardeş ülkenin iç siyasetine yönelik, tıpkı Irak, Suriye ve Mısır örneklerinde olduğu gibi Başbakan Erdoğan'ın ağzından mesajlar yoluyla müdahalelerde bulunması kabul edilemez bir davranıştır. Başbakan Erdoğan'ın bu kötü alışkanlıktan biran önce vazgeçmesi, ülkemizin itibarı ve çıkarları açısından şarttır. Halkımız ve Cumhuriyet Halk Partisi, Bangladeş halkının bütün unsurlarıyla dayanışma halinde olup, ülkenin biran önce huzura kavuşmasını dilemektedir."