CHP'den, MİT Yasası İçin Sürpriz Teklif

CHP'den, MİT Yasası İçin Sürpriz Teklif

CHP, 'ortamın gergin olduğunu' belirterek AK Parti'ye MİT teklifinin seçimlerden sonra görüşülmesini önerdi. Önerinin Başbakan Erdoğan'a sunulması ve ona göre karar alınması bekleniyor.

İktidarla muhalefeti karşı karşıya getiren Milli İstihbarat Teşkilatı'yla ilgili teklif, seçim sonrasına kalabilir...İddiaya sebep olan gelişme dün Meclis'te yaşandı.

AK Parti grup başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Mahir Ünal, dün Meclis Genel Kurulu'nda CHP grup başkanvekili Akif Hamzaçebi ile sürpriz bir görüşme yaşandı.

Görüşmede, MİT yasasında muhalefetin tepki gösterdiği maddelerle ilgili değişiklik yapılması üstünde değerlendirme yapıldığı belirtildi.CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, AK Parti grup başkanvekillerine, ortamın gergin olduğunu belirterek "sıkı engelleme yapacağız" mesajı verdi.

Hamzaçebi'nin, "Genel Kurul'da daha fazla gerginlik yaşanmasın. Dershaneler tasarısının ardından Meclis'i tatile sokalım. MİT yasasını seçimden sonra getirin" dediği öğrenildi.

Bunun üzerine, AK Parti grup başkanvekillerinin, durumu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacaklarını ve ona göre karar alacaklarını ifade ettiği belirtiliyor.

AK Parti grup yönetiminde de muhalefetin yoğun itirazları olan teklifin Genel Kurul görüşmeleri sırasında HSYK teklifinde olduğu gibi gerginlikler yaşanacağı ve seçim öncesinde böyle bir tartışmanın yanlış olacağı görüşünü dile getirmeye başladığı ifade ediliyor.

AK Parti grup başkanvekillerinin, Ankara'ya dönmesinin ardından Başbakan Erdoğan'la konuyu görüşmesi bekleniyor.

Bazı AK Parti yetkilileri ise muhalefetle yapılan görüşme sonrasında oluşan olumlu havaya rağmen MİT teklifinde geri adım atılmayacağını belirtiyor.