CHP'den Kral Abdullah Açılımı

CHP'den Kral Abdullah Açılımı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz-el Suud’un ölümü nedeniyle Arapça olarak kaleme alınan taziye mektubu gönderdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz-el Suud’un ölümünden duyduğu üzüntüyü ve dayanışma dileklerini iletmek için Suudi Kralı Salman Bin Abdülaziz-el Suud’a yazdığı Arapça taziye mektubu gönderdi. 

CHP Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, taziye mektubunun Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçiliği’ne teslim edildiği bildirildi.

Türkçesi de hazırlanan mektupta şunlar söylendi: 

"CHP OLARAK ARABİSTAN'IN YANINDAYIZ"

"Ekselansları Salman Bin Abdülaziz el-Suud, Suudi Arabistan Kralı, İki Kutsal Caminin Hizmetkârı, Riyad, Suudi Arabistan Krallığı Ekselansları, Suudluların refahı için hayatını vakfetmiş değerli ağabeyiniz, Kral Abdullah bin Abdülaziz el-Suud’un vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Kral Abdullah’a Allah’tan rahmet, size, Suud Hanedanlığı’na ve tüm Suudi Arabistan halkına başsağlığı ve sabırlar diliyor, acınızı yürekten paylaşıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi adına, bu acı gününde Suudi Arabistan’ın yanında yer aldığımızı bilmenizi isteriz."