CHP'den Darbe İmâsı

CHP'den Darbe İmâsı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran adeta darbe iması yaparak Başbakan Erdoğan'ın yerel seçimlerden önce koltuğunu bırakmak zorunda kalabileceğini iddia etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, siyasetin bu hafta yeni gelişmelere gebe olduğunu idda ederek "Erdoğan, 30 Mart'ta o koltuğunda oturamayacak. Onun artık diktatörlüğü yıkılmış olacak. Bu hafta yeni gelişmeler olacak. Erdoğan'ın korktuğu başına gelecek. Belki de 30 Mart'ı bile görmeden siyasetten çekilebilir" dedi.

Umut Oran, partisinin Antalya İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın kapatılmasıyla birlikte Türkiye'de işlerin çığrından çıktığını söyledi.
ERKEN GENEL SEÇİM
Umut Oran, "Dünkü uygulamasıyla Erdoğan, 7 gün sonra, 30 Mart'ta o koltuğunda oturamayacak. Bu bir yerel seçim ama onun artık diktatörlüğü yıkılmış olacak. Bu, muhtemelen Türkiye'nin erken genel seçime gideceğini ortaya koyuyor" dedi.

Twitter yasağının özellikle gençlerin ve kadınların sergilediği dayanışma sonucunda amacına ulaşmadığını savunan Oran, "Bir küçük kuş öyle bir şey başardı ki baktığınız zaman Hz. Davut sadece bir taş atıp koca dev Golyat'ı yıkmıştı, Erdoğan'ın da korku imparatorluğunu küçücük bir posta güvercini yıkmış olacak. Dün Türkiye'de bütün sosyal medyada, meydanlarda 'Adolf Hitler Tayyip twittler' olarak söylendi" şeklinde açıklamalarına devam etti.

Başbakan Erdoğan'ın seçimden kaçmak için her türlü yolu deneyebileceğini, hatta bunun kendisine suikast düzenletmekten, Türkiye'de bir iç karışıklık yaratmaya kadar uzanabileceğini iddia eden Umut Oran, "Çünkü bu seçimin sonucu net. AKP çok ağır bir yenilgiye uğrayacak. Bu hafta yeni gelişmeler olacak. Erdoğan'ın korktuğu başına gelecek. Erdoğan, belki de 30 Mart'ı bile görmeden siyasetten çekilebilir. Kuşu yakalamak istiyorsanız keçileri kaçırmanız lazım. O kuş 40 milyon" diye konuştu.