CHP'de olağanüstü kurultay sinyali

CHP'de olağanüstü kurultay sinyali

Çatı Aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçimi kaybetmesiyle birlikte onu aday gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olağanüstü kurultaya gidip gitmeyeceği tartışılıyor.

Çatı Aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçimi kaybetmesiyle birlikte onu aday gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olağanüstü kurultaya gidip gitmeyeceği tartışılıyor.

CHP'lideri Kılıçdaroğlu daha önce katıldığı bir TV programında başarısızlık halinde kurultay sinyali vermişti.

Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’te kadıngazetecilerin sorularını yanıtlarken "CHP'nin başarı ve başarısızlık kriteri nedir?" sorusuna, "Siyasette her karar, bir risktir. Ekmeleddin Bey, Cumhurbaşkanı seçilirse başarılıyız. 'Beklediğimiz oldu' deriz. Seçilemezse 'başarısız olduk' anlamına gelir" yanıtını vermişti.

Başarısızlık halinde kurultay istenirse rahatlıkla kurultay yapabileceklerini bildiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürmüştü: "Keşke genel başkan adayları da çıksa, kurultayagitsek, kurultay bir seçim yapsa. Yani eski anlayıştan partiyi büyük ölçüde kurtardım ve bundan sonra da kurtarmaya devam edeceğim. Farklı, kendi içinde barışık ama demokratik yarıştan çekinmeyen, o yarışı demokrasinin gereği olarak göre bir anlayışı egemen kılmak istiyorum. Kurultay istenirse elbette toplarız. Kendi içimizde tartışma varsa, tartışmayı sonlandırılacak şey, kurultaydır. Ona göre yolumuza devam ederiz."