CHP'de isyan büyüyor: Aksesuar olduk!

CHP'de isyan büyüyor: Aksesuar olduk!

CHP'de Ekmeleddin İhsanoğlu ismine tepki dinmek bilmiyor. Son tepki sanatçılardan geldi.

Cumhurbaşkanlığı adayını belirlemek içinKılıçdaroğlu’nun ‘Büyük Uzlaşı’ toplantısınakatılan bazı sanatçılar Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adının hiç geçmediğini söyledi.

 

"BİZE SAYGISIZLIK YAPILDI"
 
Edip Akbayram (Sanatçı): “ToplantıdaKemal Kılıçdaroğlu hiçbir isim söylemedi. Ama bizleri oraya çağırıyorsunuz, düşüncealışverişinde bulunuyorusunuz. Bence açıklanan isimle bize bir noktada saygısızlık yapıldığını düşünüyorum. Biz de bir tiyatronun aksesuarı olduk. Bugünkü hükümete kardeş bircumhurbaşkanı olacak. Her kesimi, her inancı, her politikayı kucaklayan, cumhuriyetin temeldeğer ve ilkelerine değer veren, yurttaşlar arasında ötekileştirmeye karşı olan ve her kimliğe saygı duyan bir cumhurbaşkanı istedik biz. Açıklanan çatı aday bizi üzdü.”

"İHSANOĞLU LAİK VE ATATÜRKÇÜ DEĞİL"
 
*Tarık Akan (Sanatçı):
 “Toplantıda Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adı hiçbir şekildegeçmememişti. Ben yalnızca laik ve demokrat bir kişinin cumhurbaşkanı olmasını istiyorum. İhsanoğlu’nun bu çerçevede uygun bir isim olduğunu sanmıyorum. Kendisinin laik ve Atatürkçü olduğunu sanmıyorum.”

"ÇATI ADAY ÇOK RİSKLİ"

*Orhan Alkaya (Sanatçı): “Toplantıda daha çok prensipler konuşuldu. Bazı isimler dilegetirilmişti ama Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adı hiç telafuz edilmedi. Ben kişisel olarak çatıadayı fikrinin çok riskli olduğunu düşünenlerdenim.”

Kaynak: Milliyet