CHP'de İsyan Büyüyor!

CHP'de İsyan Büyüyor!

CHP'li bazı vekiller Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığının açıklanmasının ardından isyan bayrağını çekti. Vekiller, partilerinin aday tercihi yerden yere vurdu!

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Köşk için 'çatı aday' gösterilmesine tepkiler dinmiyor. CHP milletvekilleri Emine Ülker Tarhan ve Süheyl Batum partilerinin bu tercihi için demedikleri bırakmadı. Batum, "Babam gökten inip gelse ben siyasal İslamcı birine imza da vermem destek de olmam" dedi.

DOĞRU BİR YANA YANLIŞ BİLE DEĞİL

CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan sosyal medyada paylaştığı bir mesajla İhsanoğlu ismine “Bu yanlış bile değil” diyerek şu yorumu yaptı:

“Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük fizikçilerinden sayılan Pauli, netameli bir formülle karşılaştığında, kendi gibi ünlü bir fizikçi olan Bohr'un, ‘Bu formül doğru değil’ sözüne şu cevabı vermiş: ‘Doğru değil de ne demek, bu yanlış bile değil.’

TÜM YOLLAR ORTADOĞU'YA SÜRÜKLER

Önümüze konulan şeffaflıktan uzak, netameli, antidemokratik formüller ‘yanlış bile değil'. Bu formüllerdeki tüm yollar ülkemizi kaotik bir Ortadoğu iklimine iki kere sürükler. Peki, çağdaşlık hangi yöne düşer dersiniz? Biz değerlerini değiştirdiği gömlek cebinde unutanlardan değiliz, olmayacağız.”

ULUSALCILAR DEĞİL CHP'LİLER KARŞI ÇIKIYOR

CHP Milletvekili Süheyl Batum, ulusalcı milletvekillerinin İhsanoğlu'na karşı çıktığını yalanlayarak "Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekilleri karşı çıktı" dedi. CHP’yi birbirine bağlayan en önemli unsurun, laik, demokratik bir cumhuriyet model olarak kuran parti olması olduğunu söyleyen Batum, şöyle devam etti:

BU KADAR YANLIŞ BİR ŞEY OLAMAZ

Bu bölgede dikkat edin, hep laik demokratik bir Cumhuriyet insanlara eşitlik vererek, meshebe göre değil, cinsiyete göre değil, dine göre değil, tamamen laik ilkelere göre yönetilen bir cumhuriyet anlayışı, insanlara ilk defa bir ulus anlayışı içerisinde eşitliği vermiştir. Şimdi CHP’de bu Cumhuriyet'i kuran, model olarak getiren bir partidir. Siyasal İslam ise belli bir dönemde Amerikalı dostlarımızın buna karşı çıkarttığı bir şeydir. Şimdi bizim, bu iki model varken ortada, bu devletin başkanı olacak kişiyi, cumhurbaşkanı olacak kişiyi siyasal İslam’dan seçmemiz kadar yanlış bir şey olamaz. 

Dolayısıyla bu Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekilleri karşı çıkıyor, ulusalcı falan değil. Bu yine aynı ekibin 15 yıldır yaptığı algı yaratma yöntemidir. Karşı çıkınca; ‘Efendim ulusalcılar karşı çıktı’, buradaki ulusalcılar vatanını seviyor da, diğer milletvekilleri vatanını sevmiyor mu? Dolayısıyla ulusalcı milletvekilleri karşı çıkmadı, içerisinde Hüseyin Aygün de var. Hüseyin Aygün de mi ulusalcı oldu? 

BABAM GÖKTEN İNSE SİYASAL İSLAMCIYA OY VERMEM

İhsanoğlu'nin adaylığı için imza vermeyeveğini duyuran Süheyl Batum, "İmzamı veya onayımı ne çocuklarım ne partililerim kesinlikle görmeyecek. Babam gökten inip gelse ben siyasal İslamcı birine imza da vermem destek de olmam" dedi.