CHP'de istifalar başladı

CHP'de istifalar başladı

Mustafa Sarıgül’ün seçimlere Türkiye Değişim Partisi ile girmek üzere hazırlık yapması CHP’den kopuşları da beraberinde getirdi. CHP’deki TDH’li üyeler teker teker istifa etmeye başladı.

Şişli Belediyesi eski Başkanı Mustafa Sarıgül'ün, Türkiye Değişim Hareketi (TDH) ve Halkın Yükselişi Partisi'nin birleşmesiyle oluşan Türkiye Değişim Partisi'yle (TDP) 2015 genel seçimlerine hazırlanmasının ardından CHP'nin içerisindeki TDH'liler kopmaya başladı. CHP Kağıthane üyesi Cengiz Arı ile CHP Beyoğlu ilçe üyesi Ali Fındık CHP'den istifa ettiklerini duyurdu. İstifa eden iki isim de Mustafa Sarıgül tarafından kurulan TDH'nin ilçe başkanlarıydı. 

ŞİMDİLİK 2 İSİM AYRILDI
TDH'nin Kağıthane İlçe Başkanı Cengiz Arı, CHP Kağıthane ilçe üyesiydi. İstifasını Twitter'dan duyuran Arı, "Son gelişmelerden dolayı, gördüğüm lüzum üzerine üyesi olduğum CHP'den istifa ettim" ifadelerini kullandı. TDH Beyoğlu eski ilçe başkanı Ali Fındık ise CHP Beyoğlu ilçe üyesiydi. Cengiz Arı ile aynı gün istifa eden Fındık, "Yerel seçimlerde seçim ittifakı yapabilmek için alınan kararlar gereği üyesi olduğum CHP Beyoğlu ilçe üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım" açıklaması yaptı.

SİNYALİ GELMİŞTİ
Geçtiğimiz haftalarda TDH Genel Sekreteri Hasan Aydın da Sarıgül'ün CHP'den aday olduktan sonra TDH'yi dondurduklarını ancak faaliyetlerinin 'yarın seçime girecekmiş gibi' devam ettiğini açıklamıştı.