CHP'de İkinci ' Dokunulmazlık' Firesi

CHP'de İkinci ' Dokunulmazlık' Firesi

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlık kararına tepki gösteren ikinci CHP'li oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde bir canlı yayında dokunulmazlıkların kaldırılması teklifine evet diyeceklerini açıklamıştı. Kılıçdaroğlu'nun çok tartışılan açıklamasının ardından bazı CHP'li milletvekillerinden tepki gelirken Tanrıkulu da "Doğru bulmuyorum" dedi.
 Tanrıkulu twitterdan yaptığı açıklamada 1994 yılında DEP'li milletvekillerinin Maclis'te gözaltına alınmasını hatırlatarak "Kimsenin kuşkusu olmasın, dokunulmazlıklar üzerinden Meclis'te ikinci bir 2 Mart 1994 darbesini ne pahasına olursa olsun yaptırmayacağız" dedi.
 NE OLMUŞTU?
 DEP'li Leyla Zana, Hatip Dicle, Mahmut Alınak ve Selim Sadak 1991 seçimlerinde SHP listesinden girerek milletvekili seçilmişlerdi. Seçimlerin ardından Leyla Zana Kürtçe yemin etmek istemesi tartışmalara neden olmuş ve DEP'li milletvekilleri hakkında soruşturma açılmıştı.
 DEP'li milletvekilleri, milletvekili dokunulmazlığı nedeniyle haklarında işlem yapılamayacağını savuınarak TBMM'den ayrılmamaya karar vermiş, bunun üzerine polis Meclis'e girip DEP'lileri zor kullanarak gözaltına almıştı.
 KILIÇDAROĞLU'NA İLK TEPKİ
 CHP İstanbul Milletvekili Erdem, dokunulmazlık oylamasında 'hayır' oyu kullanacağını açıklamıştı.