Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

CHP"de fırtına öncesi sessizlik

Kılıçdaroğlu dönemi fiilen sona erdi..
Sonun başlangıcını ilan eden 3 önemli olay yaşandı bu arada.. Ve CHP de iç savaş fiilen başladı.. Ya da siz şöyle de diyebilirsiniz. "Hiç bitmedi ki!"
1-Oda Tv de çıkan, Halk Tv ile ilgili belgeler
2-Yine Oda Tv de ele geçen ses kayıtları arasında Baykal"la ilgili bilgiler
3-53 gün önce İstanbul İl Başkanlığı"na atanan Doğan Holding eski CEO"su Nebil İlseven"in istifası.
Sondan başlayalım: Seçimden hemen sonra CHP"de ciddi bir iç hesaplaşma başlayacak.. CHP seçimlere, en büyük seçim bölgesi olan İstanbul"da sancılı giriyor..
Nebil İlseven, Ercan Karakaş ve Murat Karayalçın ile sık sık bir araya geliyor.. CHP"de cadı kazanı önümüzdeki günlerde daha bir fokurtulu kaynamaya başlayacak.. Öyle anlaşılıyor ki, CHP içindeki derin uzantıların parti yönetimi ve CHP"nin geleceği, politikaları konusunda bir görüş birliği yok.. Kimileri CHP"yi daha uçlarda siyaset yapmaya zorlarken, kimileri merkeze çekmeye çalışıyor..
Mesela, Batum"u CHP"ye kim tayin etti?.. DP"ye Genel Başkan yapılmak istenen biri nasıl CHP"ye Genel Başkan Yardımcısı oldu.. Onu bu göreve tayin edenler, onun da kontrolden çıkmasını önlemek için bir kasedini bulmuş olmaları uzak bir ihtimal değil..
Madem birileri Baykal"ın kasedini servis ediyor, bu plana karşı çıkan birileri de bir başkasının kasetini servis ederse ne olacak!. Sanırım bu iş sadece Baykal"dan ibaret değil. Bu işler bunların ilk macerası da değil. Gelişmeler, Baykal"ın ipini kimin çektiğini de gösteriyor.. 2. kasetin kimde olduğu da biliniyor artık. 3"üncüsü için "çek getir" diyen de.. 4., 5"incisini bilmiyoruz artık..
"En dürüst"leri böyle.. Parti içi kumpaslarla yönetim değişikliği yapılıyor.. Kılıçdaroğlu Oda Tv"nin muhabirine, kendi eski genel başkanları için kaset siparişi verebiliyor.. Baykal"a hatırlatmak gerek: Onu adı Kemal, tedbirini al!
Sahi CHP gibi bir sol partide, İstanbul gibi Türkiye"nin en büyük partisinin başına, Türkiye"nin en büyük holdinglerinden birinin CEO"su nasıl getirilir.. Hangi CHP bu.. CHP"nin solculuğu nerede kaldı.. Bu durumu CHP"lilere nasıl anlatacaklar..
Bunlar mı, halkın emeğine, namusuna sahip çıkacaklar? Güldürmeyin insanı..
Halk Tv konusunda parti içi hesaplaşmalar, ayak oyunlarına ne demeli..
CHP"nin Ergenekona yakınlığı, öyle anlaşılıyor ki, "Avukatlık"tan çok daha derin bir ilişki.. Baykal avuklatlıktan söz ediyordu. Kılıçdaroğlu, üye olmak için adres araştırması ile "tecahülü arif" sanatı yapıyor. Bilmezden geliyor..
Hep yazıyorum: CHP gibi bir parti olmamalı.. CHP normal bir parti değil çünki.
Sanırım Kozmik oda belgeleri ortaya çıktığında, ne CHP kalır ortada, ne de sanık sandalyesine oturtulmayacak CHP yöneticisi. Ergenekon ve Balyoz davasında bir adım daha ileri gidildiğinde sadece CHP değil, Media, Mafia, Sermaye, Siyaset, Bürokrasi ve STK"larda birçok kişi de sanık sandalyesine oturtulur.
Belki de birilerinin Oda Tv"deki aramalara tepkisinin asıl sebebi bu.. Zaman gazetesinde onlarca gazeteci, yüzlerce davadan yargılanıyor kimsenin sesi çıkmıyor. Yeni Akit"de de durum farklı değil.. Ali Pacci bir günde onlarca davaya giriyor hâlâ.. Birilerinin derdi, Oda Tv ya da birtakım gazeteciler değil, onların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda kendi kirli çamaşırlarının da çıkma ihtimali..
Oda Tv"de CHP ile ilgili bilgilere ulaşıldığı gibi..
CHP"de iç hesaplaşma başlamış durumda.. Bürokratların adaylık için istifası için son gün olan 10 Mart"tan sonra adaylık yarışı başlayacak.. Adaylık yarışı bitecek liste sıralaması için bir yarış başlayacak.. Ardından teşkilatlarda çözülmeler gelecek.. Tabii bu iddialar ile ilgili savcılıklar harekete geçecek mi, bilmiyorum.
CHP"nin işi zor.. Bir yandan Ergenekondan sanık kaçırma hesapları yapılırken, öte yandan partiden istifaların önüne geçmek için birileri çırpınıp duruyor.. Partinin yeni yönetiminin neredeyse üçte ikisi milletvekili değil. Milletvekillerini de onlar belirleyecek. Kendileri aday olmak isterlerse, mevcut milletvekillerinin büyük bir çoğunluğu Meclis"e giremeyecek.. Bu işin bir denge noktası da yok..
CHP"de önümüzdeki günler çok zor geçecek.. Seçimden sonra ise Kılıçdaroğlu"nun orada oturması zor. Sahi, Oda Tv muhabirinin iddiası gerçek değilse, o zaman Baykal"ı kim niye tuzağa düşürmek istiyor, ya da bu nasıl bir gazetecilik? Hani derler ya, "Besle kargayı oysun gözünü". Baykal Ergenekonun avukatlığını yaparken, onlar Baykal"ın kasetini hazırlıyorlarmış meğerse..
Bu gelişmelerden sonra CHP % kaç oy alır derseniz, %25"i zor alır.. %22 çok bile.
Selâm ve dua ile..

 
akit

Bu yazı toplam 2379 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar