CHP'de çatı aday krizi

CHP'de çatı aday krizi

CHP'de Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ortak aday gösterilmesine yönelik tepkiler sürüyor. İhsanoğlu'nun adaylığına karşı çıkan ulusalcı kanattaki milletvekillerinin başını çektiği bir grubun Meclis'te değerlendirme toplantısı yapacağı öğrenildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu önermesi parti içinde rahatsızlık yarattı. CHP milletvekilleri içinde hem İhsanoğlu ismine hem de aday belirleme yöntemine yönelik eleştiriler sürüyor. En sert tepkiyi gösteren isimler arasında ise ulusalcı ve sol kanattaki milletvekilleri yer alıyor. CHP milletvekilleri Nur Serter, Ali Rıza Öztürk, Hüseyin Aygün, Melda Onur tepkilerini ortaya koyan ilk isimler olmuştu.  Aljazeera'nın edindiği bilgiye göre parti yönetiminin tavrını eleştiren ve İhsanoğlu'nun adaylığına karşı çıkan milletvekillerinin Meclis'te bir toplantı yapacak.
20 imzayla başka aday gösterilir mi?
CHP içinden gelen tepkiler üzerine İhsanoğlu ismine karşı çıkan grubun 20 imzayla yeni bir aday gösterme girişiminde bulunup bulunmayacağı merak konusu. İhsanoğlu ismine tepki gösteren bir milletvekili bu yöndeki bir soruya "Henüz değerlendirmedik" yanıtını verdi. Parti yönetimi ise  'istifa ile sonuçlanabilecek radikal bir çıkış' beklemiyor.
Daha önce CHP içinde ulusalcı kanatta yer alan milletvekilleri parti içindeki değerlendirme toplantısında MHP ile işbirliği yapılması gerektiği görüşünü dile getirmişti ama akıllarındaki isim CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal idi.
Kaynak: Al Jazeera