CHP'de çatı aday için imza sıkıntısı

CHP'de çatı aday için imza sıkıntısı

CHP grubu çatı aday İhsanoğlu için imza toplamaya başladı. Partinin grup salonundaki imza alım işleminde şu ana kadar 35 vekil imza verdi. 15 vekilin ise kesinlikle imza atmayacağı belirtiliyor

CHP ve MHP tarafından çatı aday olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı seçiminde aday gösterilmesi için imzalar alınmaya başlandı. Dün akşam 17.00'de başlayan imza alımı, CHP grup odasında gerçekleşiyor.

Gerçek Gündem internet sitesinin haberine göre şu ana kadar 35 CHP milletvekili İhsanoğlu'nun adaylığı için imzasını attı. İmzayı atanlar arasında, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de bulunuyor.

Adaylık için ilk imzayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu attı. Kılıçdaroğlu'nun ardından ise CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Ankara milletvekili Bülent Kuşoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Aytun Çıray ve Erdoğan Toprak, Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Kahramanmaraş Milletvekisi Durdu Özbolat, İstanbul Milletvekilleri Faik Tunay ve Sedef Küçük söz konusu dilekçeyi imzaladı.

İhsanoğlu'nun çatı adayı olarak gösterilmesi ile ilgili tartışmalar da devam ediyor. Söz konusu dilekçeyi, 15 milletvekilinin imzalamayacağı bildirildi.