CHP Yine Anayasa Mahkemesi'nde

CHP Yine Anayasa Mahkemesi'nde

CHP'li Atıcı, tam gün yasasının 19 maddesinin Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesi ile Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını açıkladı.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında kamuoyunda "tam gün yasası" olarak bilinen yasanın 19 maddesinin Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesi ile Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını söyleyen CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, dava sonuçlanıncaya kadar maddelerin yürürlüklerinin durdurulmasını istediklerini belirtti. AK Parti'nin bakışına göre sağlığın alınır satılır bir mal olarak görüldüğünü savunan Atıcı, AK Parti hükümetinin sağlık ile ilgili çıkarttığı yasaların büyük kısmının Anayasa'ya aykırı olduğunu söyledi. Atıcı, "Bugün yüksek mahkemeye sunduğumuz yasanın da birçok maddesi daha önce iptal edilmiştir. Anayasa Mahkemesi bir yandan iptal ediyor, AK Parti bir iki noktasını değiştirip yeniden çıkartıyor. AK Parti'nin sağlığı getirdiği nokta 'paran kadar sağlık'tır, 'cebinden paran çıkmazsa canın çıkar' mantığıdır" diye konuştu.
"MADDELER SAKAT"
Hükümetin Gezi olaylarında eylemcilere sağlık hizmeti veren sağlıkçılarla hesaplaşmak amacında olduğunu savunan Atıcı, "Bu yasa ile diyorlar ki 'sizi 3 yıla kadar hapse atarım 20 bin lira ile cezalandırırım'. Bu maddeyi biz Anayasa Mahkemesi'ne götürdük" ifadelerini kullanarak, Anayasa Mahkemesi'ne götürdükleri 3, 6, 7, 9, 11, 12, 14, 17, 18, 19, 20, 21, 24, 29, 37, 39, 46, 50, 52. maddelerle ilgili bilgiler verdi.
"Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğümüz maddeler sakat" diyen Atıcı, sağlık hakkının evrensel bir hak olduğunu belirterek, "Kaliteli temel sağlık hizmetlerini her insanın almasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
DERSHANELERİN KALDIRILMASI
Dershanelerle ilgili Anayasa Mahkemesi'ne başvurup başvurmayacakları ile ilgili bir soru üzerine Atıcı, "Bu konuda çalışıyoruz. Türkiye'de çocuklarımızın dershanelere mahkum olmasını istemiyoruz. Ama hükümet ile cemaat arasında yapılan hesaplaşmanın çocuklarımızın üzerinden yapılmasını da istemiyoruz. Hükümet ile cemaatin hesaplaşmasından bize ne. Bunu yaparak çocuklarımız üzerinden hesaplaşıyorlar ve kadrolaşıyorlar. Bu kirli bir hesaplaşmadır, CHP'de bu kirli hesaplaşmanın içine çekilmek istenmiştir. Bizim kol kola gireceğimiz bir tek kesim vardır, o da halkımızdır" dedi.
4 ESKİ BAKAN İLE İLGİLİ FEZLEKELER
Fezlekelerin Meclis'e geldiğini belirten Atıcı, "Bakanlar hakkında hazırlanan fezleke gelir, Meclis'in bilgisine sunulur ve gelen kağıtlardaki yerini alır ve yayınlanır Ama Meclis Başkanı bunların hiçbirisini yapmamıştır. Fezlekelerin içini istedikleri kadar boşaltsınlar, biz o fezlekelerde ilgili kişilerin ne yazdığını biliyoruz. Halkımızın siyaset kurumuna güveni bunların yüzünden sıfırlanmıştır" diye konuştu.