“CHP ve MHP"nin Sadece Amblemleri ve İsimleri Farklı”

“CHP ve MHP"nin Sadece Amblemleri ve İsimleri Farklı”

CHP’den aday adayı olan ancak Baykal tarafından listeye alınmayan İstanbul Milletvekili Aday Adayı Yavuz Akgün’le...

Vakit gazetesi, CHP"den aday adayı olan ancak Baykal tarafından listeye alınmayan İstanbul Milletvekili Aday Adayı Yavuz Akgün"le, MHP"ye övgüler yağdıran İlhan Selçuk"un Cumhuriyet gazetesinde yer alan "CHP=MHP" şeklindeki ilanını görüştü.

Türkiye"de insanların futbol takımı tutar gibi siyasi parti ve genel başkan desteklediğini öne süren Akgün, ilanın gazetelerde yer almasının ardından cep telefonuna mesaj geldiğini belirterek hedef gösterildiğini iddia etti. Akgün"ün, "Hedef gösterildim" demesine neden olan 9 Temmuz 2007 tarihli cep telefonu mesajında ise sadece şu ifadeler yer alıyor: "Seni Ahirette, CHP, MHP değil, Salih amellerin kurtaracak."

Akgün"e, "Laiklik, Ulusalcılık gibi konularda CHP ve MHP arasında fark var mı? Eşitlemenize tepki gösterenler oluyor mu?" şeklindeki sorusunu yönelttik. "CHP ve MHP, laiklik ve ulusalcılık noktasındaki söylemleriyle örtüşüyor" diyerek söze giren Akgün şöyle devam etti: "Bunu Tuncay Özkan da bangır bangır bağırıyor. Yaşanan son gelişmeler iki partiyi aynı düzlemde buluşturdu. 1980 öncesi geride kaldı, tarihte kaldı. Bugün aralarındaki fark sadece isimleri ve sembollerinde. İkisinin de duruşu aynı. Seçim beyannamelerindeki bazı ufak tefek ayrıntının dışında misyon ve hedef olarak aralarında hiç fark kalmadı. Bu nedenle TBMM"de iki parti bir arada olmalı." dedi.

Vakit