CHP lideri Çatı Ortağı MHP’yi Sattı

CHP lideri Çatı Ortağı MHP’yi Sattı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, çatı ortağı MHP’yi nasıl sattığını Diyarbakır’da ağzından kaçırdı.

Dün Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nin düzenlediği "TİGRİS Diyalogları" toplantısı için Diyarbakır'a giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Ankara’da yaptığı konuşmaları unutarak çözüm sürecine sarıldı ve mevcut adımların ötesinde adımlar atılması için AK Parti’ye teklif götürdüklerini açıklarken, “BDP ve MHP’yi dışarda bırakalım, biz bir araya gelelim” dediklerini söyledi.

HÜKÜMETE “MHP’Yİ DIŞARIDA BIRAKALIM” DEDİK İTİRAFI

Kılıçdaroğlu’nun sözleri şöyle: “6 Haziran 2012’de ben vekil arkadaşlarımla Erdoğan’ı ziyaret ettim. Yöntemi, sorunun çözümü ile ilgili düşüncelerimi aktardım. Parlamentoda Uzlaşma Komisyonu kuralım dedim. Bu işin ucunda ölüm var. İnsanlar ölüyor. BDP ve MHP’yi dışarda bırakalım, biz bir araya gelelim. Adı toplumsal uzlaşma. İki önemli faktörü sistemin dışına atarsanız bu sorunu nasıl çözeceksiniz. Bu sorunun çözümü siyasi hayatıma mal olacaksa onu da göze alırım. Yeter ki bir kişi hayatını kaybetmesin. Ama olmadı. Kapalı kapılar ardında demokratik çözüm olmaz.”

YASAL ZEMİN DERKEN?

CHP lideri, çözüm sürecinin yasal bir zemine oturtulması gerektiğini de savunarak “Süreç yasal bir zemine oturtulmak zorundadır. Süreç saydam olmalıdır. Elbette birileri karşı çıkabilir. Ama samimi olarak tartışırsak bu sorunu aşabiliriz. Türkiye’nin bu sorunu çözme birikimi var” diye konuştu.