CHP: Koalisyona Hazırız!

CHP: Koalisyona Hazırız!

CHP sözcüsü Haluk Koç seçim değerlendirmesi ve koalisyon tartışmaları kapsamında açıklama yaptı.

Halkın mesajının CHP tarafından alındığını belirten Koç muhalefet partilerine koalisyon mesajı verdi.

Koç'un açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bu sonuçlardan sonra muhalefet partileri olarak şu ana kadar görev yapan partiler olarak halkın bazı istekleri oldu. Biz bunları bize yaşatanları 276'nın altına çektik size bu görevi verdik. 7 Haziran'ı okumadan geçmek olmaz. Bugüne kadar her şeyi yapmaya kendini muktedir olarak görmek, muhalefet partilerini iyi okuması gerek. Demokrasinin bir uzlaşı kültürü olduğunu unutmamak gerek. Mesajların değerlendirilmesi özellikle muhalefet partileri gelir dağılımını düzeltecek öneriler ve demokrasiyi tahrif eden kurumlardaki yıpranmayı giderecek bir onarıyı siyasi önerileri okudu üç siyasi partiyi de ilgilendiriyor ben mesajlarımı aldım şimdi sizin sözlerinizi uygulama vakti. Millet tarafından aktarılan bu mesajı iyi değerlendirmek gerek. Demokrasinin işlerlik kazanması için refahı tabana yayacak sosyo ekonomik vaatlerin hayata geçirilmesi için biz üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz.

"ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN ADI CHP OLMAYACAK"

Ben milletin mesajını CHP tarafından okunuşu tercüme ettim bu mesaj sadece CHP'ye verilmedi diğer muhalefet partilerine de verildi bunun sorumlu olarak değerlendirilmesi gerek. Türkiye'yi bugüne getiren siyasi kibrin kimseye danışmam havası bugüne gelinen durum herhalde mesaj onlara verildi.

Daha mazbatalarımızı almadık kesin sonuçlar ilan edildikten sonra yemin töreni Meclis Başkanlığı adaylıkları ve sonrasında seçim ve divanlık ve komisyonların oluşumu sonra milletvekillerinin yetkilerinin kullanmasının yolunun açılması. Bu mesajın hükümet oluşturulması yönünde ete kemiğe büründürülmesi gerektiğini hatırlatmak isterim.