CHP  Karıştı Kılıçdaroğlu: Senin Bu Partide Yerin Yoktur

CHP Karıştı Kılıçdaroğlu: Senin Bu Partide Yerin Yoktur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 19. Olağanüstü Kurultayı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Enis Berberoğlu, milletvekilleri hiçbir gerekçe olmadan hapiste. Susturulan, baskı altına alınan bir toplum var. Hapishanelerin tıka basa dolu olduğu bir Türkiye'de yaşıyoruz. Üniversiteleri susturulan bir Türkiye'de yaşıyoruz. Parlamentonun adeta işlevsiz hale getirilmek istendiği bir Türkiye'ye yaşıyoruz. Suçluyu siyasi otoritenin belirlediği bir Türkiye'de yaşıyoruz. Yargı da işgal altında. Demokrasi de işgal altında. Yargının ipotek altına alındığı bu süreçte hiç kimsenin can ve mal güvenliği yok. Gayrimeşru bir referandumla anayasa değiştirildi. Demokratik hukuk devletinin işlevsiz hale getirilmek istendiği görülüyor. Önce parti devletine şimdi de hanedan devletine dönüşen bir Türkiye'de yaşıyoruz. Kendi çocuklarını askere göndermeyin fakir çocuklarını askere gönderip gelen şehitler üzerinden siyaset yapan bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Milli kuruluşların hemen hemen tamamını yabancılara peşkeş çeken bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Bu rejimin adı tek adam rejimi. Bu düzenin adı da haramilerin düzenidir. Bize düşen görev haramilerin saltanatını yıkmadıkça yatağımızda rahat uyuyamayacağız. Çünkü biz kuvayi milliyeciyiz. Bizim temel ilkemiz söz konusu vatansa gerisi teferruattır. 

Kadınlara saygınız varsa gelin hep birlikte bütün siyasal partiler yüzde 33 cinsiyet kotasını yasalaştıralım. O zaman Türkiye başka bir Türkiye olacaktır. 

 

"BİREYSEL ÇIKAR PEŞİNDE KOŞANIN PARTİDE YERİ YOK"

Davaya inanan insanların ortak özelliği geleceğini düşünmemesidir. Dava insanı olanların makamı, mevkisi yoktur. 'Ben milletvekili olacak mıyım' diyen dava insanı olamaz. Bireysel çıkar peşinde koşanların bu partide yeri yoktur. Senin bu partide yerin yoktur.

"ADAY BELİRLEME MERAKLISI DEĞİLİM"

Kılıçdaroğlu, ön seçimi kaldıracak deniyor. Niye kaldıralım? Bunu söyleyenler yeni tüzüğe bakıyorlar mı? Delege avcılığıyla siyaset yapanların bu ülkeye faydası yoktur. Ülkenin sorunlarını nasıl çözeceğiz.. böyle bir siyaset anlayışıyla yola çıkıyorsanız başımın üstünde yeriniz var. Ben milletvekili adayı belirleme meraklısı değilim. Adayı en iyi belirleyecek olan örgütün kendisidir. Aday belirleme meraklısı olsaydım 2012'de ön seçim şartını getirmezdim.

"KÜRT SORUNUNU ÇÖZECEK PARTİ CHP'DİR"

Hiçbir partinin göstermediği çabayı bizim milletvekillerimiz gösteriyor. Genel başkan olmadan önce iktidar partisi ve yandaşlarının en çok kullandığı cümle 'CHP Sivas'tan öteye gidemez'.. Bugün dünyanın her tarafına rahatlıkla gidebiliyor. Artık göğsümüzde CHP rozeti onurumuzla gidiyoruz. Kürt sorununu çözecek olan CHP'dir. CHP dışında kimse bu sorunu çözemez. Onlar çok iyi biliyorlar, CHP demokrasi ve özgürlük bağlamında bu sorunu çözecektir. Şehitler üzerinden siyaset yapıyorlar. Bu oyunu da artık Türkiye'ye göstermemiz lazım. 

"KAPI BURADA ÇIKIP GİDEBİLİRLER"

7 Haziran seçimlerinden sonra yeniden seçime gittik. Bütün milletvekilleri merkez yoklamasıyla parlamentoya geldi. Parti içi demokratik yarış kültürünü yerleştirmek için 8 yıldır mücadele ediyorum. 'Ben yoksam parti de yok' diyen arkadaşlar var, açıkça söylüyorum, kapı burada çıkıp gidebilirler. Parti kimsenin babasının malı değildir.  Parti Türk milletinindir. 

"AİLE HAYATIMIZ BİTTİ"

Delegenin çift kişilikli olmaması lazım. Hem ona imza veriyorum, hem buna olmaz. Doğru değildir. Hiçbir delegeye neden oraya imza attın demedim. Yarışa girmek isteyen hiçbir genel başkan adayının önünü kesmedim. Herkes demokratik olarak yarışabilir. Genel başkan olmak kolay değil ki aile hayatımız bitti bizim. Günün 24 saati çalışıyoruz. Şu anda CHP genel başkanının gösterdiği çabanın onda birini dahi diğer genel başkanlar göstermemiştir

"DİSİPLİNLİ ÖRGÜT GEREKLİ, TEK SES ÇIKACAK" 

Bizim disiplinli bir örgüte ihtiyacımız var. Tek ses çıkaracak. Genel başkan konuştu, bütün dünya konuştu benim  yeni şeyler söylemem lazım... Aynı şeyi sürekli tekrar edeceğiz. Tekrarda fayda vardır.