CHP Karıştı

CHP Karıştı

Parti tabanından yükselen istifa seslerine kayıtsız kalmayan CHP'de işaret fişeğini partinin önde gelen isimlerinden Muharrem İnce ve Fikri Sağlar attı. İkilinin çıkışı üzerine hararetlenen parti içi muhalefet, birçok ismin katılımı ile güçlendi.

CHP KARIŞTI

Parti tabanından yükselen istifa seslerine kayıtsız kalmayan CHP'de işaret fişeğini partinin önde gelen isimlerinden Muharrem İnce ve Fikri Sağlar attı. İkilinin çıkışı üzerine hararetlenen parti içi muhalefet, birçok ismin katılımı ile güçlendi.

CHP'DE YENİ GENEL BAŞKAN ARAYIŞLARI

Referandum yenilgisinin üzerine gözünü 2019'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine diken CHP'nin önde gelen birçok ismi, partinin genel seçimlere yeni bir yönetimle hazırlanması gerektiğini düşünüyor.

Bunun için kulislerde birçok kişinin adı genel başkanlık koltuğu için gösterilirken, Kılıçdaroğlu'ndan karşı hamle geldi.

KILIÇDAROĞLU TEHDİT ETTİ: MUHALEFET EDENİ KOVARIM

Üst üste gelen 8 seçim mağlubiyeti ve yükselen istifa çağrılarına rağmen koltuğu bırakmamakta direterek "tek adamlık" yakıştırmalarına maruz kalan Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında "parti içi mücadeleye imkan vermeyeceğim, gerekirse partiden kovacağım" dedi.

Parti içi muhalefete gözdağı veren CHP liderinin bu çıkışı da parti içi muhalefeti susturamadığı gibi, gerginliği iyice tırmandırdı.

 


Kılıçdaroğlu muhalefete gözdağı verdi: Kovarım
 

İLK KURBANI MERSİN MİLLETVEKİLİ SAĞLAR OLDU

Kılıçdaroğlu'nun ilk kurbanı, kulislerde adı genel başkanlık koltuğu için de anılan Mersin Milletvekili Fikri Sağlar oldu. Sağlar, CHP Parti Meclisi tarafından ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevkedildi. 

BÖKE'NİN İSTİFASI ORTALIĞI İYİCE KARIŞTIRDI

CHP'de Parti Sözcülüğü ve Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yapan İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke'nin partideki görevlerinden istifa etmesi, CHP'de ortalığı iyice karıştırdı.

Öyle ki CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, "Diliyorum Böke'nin istifası bireyseldir ve farklı bir yapılanmanın ilk adımı, aşaması olarak ortaya konmamıştır" açıklamasıyla endişelerini dile getirdi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN KOMİK SUÇLAMA: "SARAY'DAN DÜĞMEYE BASILDI"

Parti içi muhalefetin direncine mukavemet etmekte zorlanan Kılıçdaroğlu, son olarak CHP'deki muhalefetten ötürü Cumhurbaşkanlığı'nı suçladı.

"Biz her şeyi biliyoruz. Bu partiyi karıştırmak amacıyla Saray’dan düğmeye basıldı, talimat verildi. Bunun üzerine bazı arkadaşlar bilinçli bazı arkadaşlar da bilinçsiz olarak bu projeye hizmet etti." şeklinde bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesi siyasi çevreler tarafından gülünç bulundu.

CHP DAĞILIYOR MU?

CHP'de seçmenin, partiye yakın medyanın ve parti içi muhalefetin 2019'daki seçimlere yeni bir yönetimle gitme kararlılığı, CHP liderinin koltuğunu çok uzun süre koruyamayacağına dair sinyaller veriyor.

Fakat bunun yanında partinin karar alma mekanizmalarındaki kritik isimlerin çoğunun halen Kılıçdaroğlu'na yakın kişilerden oluşması, Kılıçdaroğlu'nu devirmenin pek de kolay olmayacağını gösteriyor.

Kılıçdaroğlu'nun koltuğu gönüllü olarak bırakmaması durumunda partiden ayrılacak isimlerin yeni bir oluşum içerisinde yer alabilecekleri ihtimali de yine kulislerde çokça konuşuluyor.