CHP Karıştı

CHP Karıştı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu düşen oylar karşısında ilk yorumunu ''çalışmaya devam edeceğiz'' diyerek yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu düşen oylar karşısında ilk yorumunu ''çalışmaya devam edeceğiz'' diyerek yaptı. Oyları düşürürsem ''İstifa ederim' şeklindeki sözleri hatırlatıldığında sonuçtan memnunum dedi. Ancak parti kulislerinde farklı senaryolar konuşulmaya başladı.

Bir dönem genel başkan alternatifi olarak gösterilen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun CHP'nin kurultay delegeleriyle Ankara'da toplanacağı konuşuldu. Feyzioğlu toplantı iddiasını yalanladı ancak kurultay çağrısında bulundu.
''Bir başka partinin oylarına sevinmek başarısızlığın kabulüdür''
CHP'nin aldığı sonucu başarısız bulan Feyzioğlu bir başka partinin oylarına sevinmenin başarısızlığın kabulü olduğunu söyledi. Feyzioğlu CHP'nin AK Parti'deki büyük düşüşe rağmen ne o oranını ne de milletvekili sayısını artıramadığına aksine gerileme yaşandığına dikkat çekti.
Metin Feyzioğlu '' CHP Genel Başkanı ve Parti Meclisi, hiç kuşku duymadığımız ilkeli duruşlarının gereğini yapmalı; seçim sonuçlarının koalisyon konusunun ve partiyi iktidara taşıyacak ilkelerin görüşüleceği delegenin partinin gidişine yön vereceği ve seçimli büyük kurultayı derhal toplamalıdır'' dedi.