CHP İptal ettirdi, Yavaş İse Afişine Yazdırdı

CHP İptal ettirdi, Yavaş İse Afişine Yazdırdı

CHP Ankara Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, CHP'nin iptal ettirdiği 'belediyelerin öğrencilere burs vermesi' kararını çiğnedi.

CHP'nin yerel seçimlere yönelik sunduğu seçim vaatlerinde yaşanan ilginçlikler bitmiyor. CHP'nin ilginç seçim vaatlerine bu sefer Ankara adayı Mansur Yavaş damga vurdu. CHP, belediyelerin yükseköğrenim öğrencilerine doğrudan burs ve kredi vermesine imkân sağlayan düzenleme için iptal davası açmıştı. Anayasa Mahkemesi de 'belediyeler hariç' ibaresini iptal etmişti.
CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ise seçim çalışmaları kapsamında CHP'nin iptal ettirdiği bu düzenlemeye aykırı olarak 'öğrencilere burs' kampanyası başlattı. CHP Ankara adayının seçim vaatlerinin yer aldığı afişteki ibareye göre, Mansur Yavaş öğrencilere belediyenin burs vereceğini vaat ediyor.
OY VARSA BURS VAR
CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın seçim vaatlerinden bir kısmının yer aldığı afişte vaatlerin üst kısmında büyük bir şekilde 'OY VER' ibaresi bulunuyor. Afişte yer alan vaatler ise: 'Sosyal yardım alan ailelere yönelik, su 10 TL, ulaşım 10 TL, Okul servis ücretleri bizden, öğrencilere burs' şeklinde sıralanıyor. Belediyelerin öğrencilere burs verme durumunu iptal ettiren CHP'nin kendi adayının öğrencilere burs verme vaadi ile oy istemesi ise şaşkınlık yarattı.