CHP  Heykel Dikmeye Kısa Bir Ara Verdi

CHP Heykel Dikmeye Kısa Bir Ara Verdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimlere sayılı günler kala çalışmalarına hız verdi, bugün Erzurum'da İslam Eserleri Müzesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Her seçim öncesi dini değerler üzerinden sağ seçmene göz kırpan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu seçimde de stratejisini değiştirmedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Erzurum'un Çat ilçesine giden Kılıçdaroğlu, burada İslam Eserleri Müzesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

İSLAM'IN DEĞERLERİNİ BU MÜZEDE GÖRECEKSİNİZ

Açılışta yaptığı konuşmada "İnsanın, İslam’ın değerini bu müzede göreceksiniz." diyen CHP lideri İslam dünyasında geri kalmışlığı eleştirdi:

"Diğer canlıları insanlardan ayıran temel nokta insanların düşünmesi ve aklını kullanmasıdır. Bütün canlılıar için düşünen sadece insanoğludur. O zaman sormamız gerekiyor madem dinimiz, madem sevgili peygamberimiz böyle emretti nasıl oluyor da İslam dünyası geri kalıyor. Nasıl oluyor da bir taraftan Rusya bir taraftan ABD silah satıp, savaşın diyor."

Kılıçdaroğlu İslam Eserleri Müzesi açılışını yaptı


Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti:DİNİMİZ ADALETİ EMREDİYOR

"Adaleti emrediyor bizim dinimiz. Adil olacaksınız, eşitlikçi olacaksınız. Komşusu açken tok yatan bizden değildir diye boşuna denmemiştir. Komşum açken ben tok yatıyorsam benim Müslümanlığım sorgulanır.

Biz aynı şeyi bütün belediyelerimizde yapmak istiyoruz. Belediye Başkanlarımızdan iki şey istiyoruz seçildiğin andan itibaren hiç kimseyi ötekileştirmeyeceksin. sana oy versin veya vermesin.

HARAMA KARŞIYIZ

Belediye başkanımız kazandığı andan itibaren her kuruşun hesabını belde halkına vermesi lazım. Harama karşıyız, biz güzellikten yanayız. Biz harama israfa karşı dururuz. Bizim kimliğimiz ve kişiliğimiz budur. Biz herkesin inancına saygı duyarız. Herkes Allah'a karşı sorumludur.

BİZ HAK'KA HİZMET VERMEYE GELDİK

Herkesin ayağının tozu oluruz. Biz halka hizmet vermeye söz verdik, Hak'ka hizmet vermeye geldik. Biz hakkımızla kazanırız halkın önüne namusumuzla çıkarız hesabımızı veririz."