CHP, Gökçek'in karşısına..

CHP, Gökçek'in karşısına..

CHP'nin büyükşehir adayları 22 Aralık'ta belli olacak

Yerel seçimlerde aday belirleme çalışmalarına en erken başlayan, ancak açıklama konusunda diğer partilerin gerisinde kalan CHP'de İstanbul ve Ankara adaylarının 22 Aralık'ta, İzmir adayının Ocak ayı başında açıklanması bekleniyor. Halen Ankara'daki belirsizlik, örgütte sıkıntı yaratırken, Mansur Yavaş ile yeniden masaya oturulduğu ifade ediliyor.
AKP'nin 60'ı aşkın ilde adaylarını açıklamasının ardından adaylarını açıklaması beklenen CHP içinde parti yöneticilerinin de arasında bir grup, partinin adayların açıklanmasında geç kaldığını, seçimlere kısa bir süre kaldığı için adaylara yeteri kadar çalışma olanağı sağlanamayacağını savunuyor. CHP'de İstanbul, Ankara ve İzmir'in de olduğu büyük kentler için aday belirlemede son çalışmalar yapılırken, 18 Aralık'da yapılacak MYK toplantısında 300'ü aşkın belediyede aday olacak isimler belirlenecek, bu isimler 22 Aralık tarihli PM toplantısına sunulacak. PM toplantısında bu isimlerin adaylığının onaylanması, ardından da kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.
ANKARA NET İSİM YOK
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı başvurusunu dün yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün aday olmasına artık kesin gözüyle bakılırken, ana muhalefette asıl sıkıntı Ankara'da yaşanıyor. 5. kez adaylık yarışına girecek olan AK Parti adayı Melih Gökçek'in karşısına kimin aday gösterileceği hala belirsiz. CHP'de aday adaylığı yarışının başladığı günden bu yana en çok ismin konuşulduğu kent olan Ankara'da kulislerde halen Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, eski Ankaragücü Spor Kulübü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım, OSİAD Başkanı Adnan Keskin konuşuluyor. CHP Ankara örgütünün ise bu hafta başında genel merkeze "Gökçek'e karşı yüksek profilli bir aday çıkartılması gerekiyor. Örgüt Ankara için Haluk Koç'un yanındadır" görüşünü ilettiği ileri sürüldü. Parti yönetiminin de Koç'un ismine sıcak baktığı, ancak kesin kararını vermediği belirtiliyor. Bir süredir CHP yöneticilerinin yakın çevrelerine, "Ankara adayımız MYK üyelerinden biri olacak" diyerek Koç'un adaylığına yakın durdukları mesajını verdikleri belirtiliyor. Parti içindeki anketlerde ön plana çıkan Muharrem İnce ismine ise parti yönetiminin sıcak bakmadığı ifade ediliyor. İnce'den Meclis'te yararlanılması görüşünün ağırlık kazandığı ifade ediliyor.
MANSUR YAVAŞ'LA YENİDEN
Öte yandan bir süre önce parti yönetimiyle görüşen ancak "Ben sağdan gelen biriyim, sol partinin adayı olamam" diyerek CHP'yi reddeden MHP'nin eski Ankara Büyükşehir adayı Mansur Yavaş ile de partinin son kez temas kurduğu öğrenildi. Yavaş'a, "CHP adayı olmasan da bu yarışın içinde olmanı istiyoruz. Bir siyasi partiden Ankara adaylığını açıkla" yönünde görüş iletilecek.