CHP de Seçim Hazırlıklarına Başladı

CHP de Seçim Hazırlıklarına Başladı

Kılıçdaroğlu, Başbakan ile pazartesi günü yapacağı toplantı öncesi, olası erken seçim için ihale hazırlıklarına başlanmasını istedi

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin üç hafta önce Orta Anadolu ziyareti ile başlattığı, Ahmet Davutoğlu'nun tüm teşkilatlara gönderdiği talimatlarla 'hazır olun' mesajı verdiği erken seçimler için CHP de harekete geçti. CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan ile pazartesi günü yapacağı toplantı öncesi, olası erken seçim için ihale hazırlıklarına başlanmasını istedi

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun büyük koalisyon için pazartesi günü saat 18.00'de randevu vermesi üzerine CHP'de, görüşme için yoğun bir tempoyla çalışma başlatıldı. CHP heyeti, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Davutoğlu ile yapacağı görüşmede masaya koyacağı konu başlıkları üzerinde ayrıntılı bir çalışma yapıyor.

Habertürk'ün haberine göre CHP’de, iki farklı görüş öne çıkıyor. CHP'de bazı MYK üyeleri; AK Parti’nin, Anayasa’nın öngördüğü 45 günlük süreyi doldurmak için oyalama taktiği izlediği düşüncesini dile getiriyor. Bazı MYK üyeleri ise pazartesi günü yapılacak görüşme konusunda ''iyimser'' bir tablo çizerek ''Cumhurbaşkanı engel olmazsa sürpriz yaşanabilir, iki lider olası bir koalisyona yeşil ışık yakabilir'' diyor.

'HAZIRLIKLAR BAŞLASIN' TALİMATI

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise Davutoğlu'nu olası bir hükümet konusunda ''samimi'' ve ''istekli'' buluyor. Ancak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tavrı nedeniyle erken seçimin kaçınılmaz olduğunu düşünüyor. Kılıçdaroğlu'nun, bu nedenle kurmaylarına, ''erken seçim'' hazırlıklarının başlatılması talimatını verdiği belirtiliyor.

TEŞKİLATA KOALİSYON BROŞÜRÜ

CHP’de, erken seçim hazırlıkları kapsamında atılan adımlar şöyle: Seçimlerin hemen ardından partinin kamuoyuna deklare ettiği; 14 maddeden oluşan, “CHP’nin Koalisyon İlkeleri” broşüründen 200 bin adet basılarak 81 il teşkilatına dağıtıldı. Teşkilatlara, CHP’nin hükümet kurma sürecindeki “yapıcı” ve “pozitif” tutumuyla 14 ilkesinin halka anlatılması istendi.

VEKİLLERE ANKARA ÇAĞRISI

CHP’li milletvekilleri Ankara’ya davet edilerek “Seçime hazır olun” mesajı verilecek. Milletvekillerinin seçim bölgelerinde yapacağı propagandalarda kullanacağı notlar da hazırlandı. AK Parti ile koalisyon konusunda pazartesi günü olumlu bir gelişme olursa, çarşamba günü milletvekillerine CHP’nin neden hükümete girdiği anlatılacak. Vekillerden, seçim bölgelerine gitmeleri ve bu konuyu anlatmaları istenecek.

BİLDİRGE İÇİN ANKET

7 Haziran seçimlerinde ekonomik vaatleriyle öne çıkan CHP’de, yeni seçim bildirgesi hazırlıklarına da başlandı. Bunun için öncelikle anketler yapılacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayat, bildirgenin altyapısını oluşturacak anketin sorularını belirledi.

PROPAGANDA HAZIRLIĞI

Seçimde izlenecek seçim stratejisi konusunda da hazırlıklar başladı. Olası bir erken seçimde izlenecek strateji konusundaki hazırlıkları Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ile Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak yürütüyor.

BAYRAK, AFİŞ HAZIRLIĞI

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, seçimlerde kullanılacak bayrak, flama ve afişler için ihale hazırlığı yapılması talimatını da verdi. Eşzamanlı olarak genel başkanın seçimlerde mitinglere gitmek için kullanacağı uçağın kiralanması için de şimdiden şirketlerle temasa geçilmesi talimatı verildi.