CHP Bildiğimiz Gibi

CHP Bildiğimiz Gibi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, polislere başörtüsü yasağının kalkmasıyla ilgili 'tarafsızlık ilkesi' başlığını öne sürerek, toplumsal çatlakları büyüyeceğini iddia etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2013 yılında demokratikleşme paketiyle açıkladığı ve kamuda başörtüsüne serbestlik getiren düzenlemenin kapsamı genişletildi. Kadın polislerin başörtüsü takmasının önündeki engel kaldırıldı.
 Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik değişikliği kapsamında emniyet mensuplarına yönelik kıyafet kısıtlamaları kaldırıldı. Bu kapsamda artık kadın polisler başörtülü olarak da görev yapabilecek.
 Alınan karar milyonlarca vatandaş tarafından sevinle karşılanırken, CHP'den skandal bir açıklama geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 'tarafsızlık ilkesi' başlığını öne sürerek, toplumsal çatlakların büyüyeceğini iddia etti.
 Cumhuriyet'te yer alan skandal açıklamada Ağbaba'nın ifadelerinden bazıları şöyle:
 "Din üzerinden dini semboller üzerinden siyaset yapmanın ülkemiz açısından bir kırılma noktası olduğunu yıllardır savunuyoruz. Yıllardır uyarılarımıza kulak asılmasa da tarih bizi haklı çıkarıyor. Toplumsal fay hatlarını daha da derinlestirecek adımlar atmaktan bu ülkeyi yönetenlerin vazgeçmesi gerekmektedir...Ben bu polisin taraflı olduğunu görüyorum buna değil şuna konuşurum" gibi yargıların önünü açmak toplumda derin çatlaklar oluşturacaktır...Adaleti ve güvenliği sağlamakla yükümlü kişilerin, etnik ve dini kimliklere karşı kör olması, kendi kimliğini de göstermemesi gerekir."