Charlie Hebdo Kışkırtmaya Hazırlanıyor

Charlie Hebdo Kışkırtmaya Hazırlanıyor

Peygamberimize hakaret eden karikatürleriyle bilinen ve geçtiğimiz yıl 7 Ocak'ta saldırıya uğrayan dergi Charlie Hebdo, saldırının yıldönümünde skandal bir kapakla çıkıyor

Peygamber Efendimiz'e hakaret eden yayınları “ifade özgürlüğü" olarak adlandıran ve geçtiğimiz yıl 7 Ocak'ta Fransa'nın başkenti Paris'teki binası saldırıya uğrayan Charlie Hebdo'nun, saldırının yıldönümü için hazırladığı derginin kapağı tartışma yarattı.
"Tanrıya" kalaşnikof!
Çarşamba günü çıkacak özel sayının kapağında kalaşnikof taşıyan ve "Tanrı" olarak yorumlanan bir çizimin yanı sıra, 'Bir yıl sonra: Suikastçi hala dışarıda' ifadesi görülüyor.
Guardian'ın haberine göre, özel sayıdan bir milyon adet basılacak. Ülkede tek tanrılı dinlerin temsilcileri yeni yıl tebrikleri için yaptıkları toplantı sonrasında, Charlie Hebdo saldırısının yıldönümü için yapacakları ortak deklarasyonu iptal etti.
Yemen El Kaidesi militanları Kuaşi kardeşler tarafından gerçekleştirilen saldırının birinci yılında anma törenleri düzenlenecek. Kasım'da da 130 kişinin hayatını kaybettiği Paris saldırılarının yaşandığı ülkede, askerler, yıldönümünde resmi binaları ve dini mekanları koruyacak.