Cezayir'den Siyonist Ajana İdam

Cezayir'den Siyonist Ajana İdam

Cezayir'in Gardaya kentindeki Ceza Mahkemesi bugün (24 Nisan Salı) casuslukla suçlanan yedi kişiye idam ve on yıl hapis arasında değişen cezalar verdi.

ezayir'in Gardaya kentindeki Ceza Mahkemesi bugün (24 Nisan Salı) casuslukla suçlanan yedi kişiye idam ve on yıl hapis arasında değişen cezalar verdi.


Quds Press Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre davanın baş zanlısı Lübnan asıllı Liberya vatandaşı İsrail lehine casusluk yaptığı ve ülke çıkarlarına zarar vermek amacıyla suç örgütü kurduğu için idama mahkum edildi.


Cezayir mahkemesinin ayrıca aynı davada yargılanan Afrika ülkeleri vatandaşı diğer altı kişiye ise onar yıl hapis cezaları verdiği bildirildi.


Cezayir güvenlik birimleri geçen yılın başlarında İsrail için çalıştığını söylediği uluslararası bir casusluk şebekesini deşifre etmiş ve şebeke üyeleriyle birlikte casuslukta kullanılan hassas cihazlar ele geçirildiğini açıklamıştı.


Cezayir En-Nehar televizyonu, Gardaya vilayetinde güvenlik güçlerinin 10 kişiden oluşan ve İsrail hesabına çalışan bir casusluk şebekesini ortaya çıkardığını bildirdi.


Cezayir televizyonunun haberinde, şebeke üyelerinin Libya, Kenya, Liberya, Nijerya, Mali ve Etiyopya vatandaşları olduğu ifade edildi.


 


Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi