Cezayir'den AB'ye İslamofobi uyarısı

Cezayir'den AB'ye İslamofobi uyarısı

Cezayir Avrupa Birliği'ne yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslamofobi uyarısı yaptı

Cezayir Dışişleri Bakanı Ramazan Lamamra, Avrupa Birliği'ni (AB) artan yabancı düşmanlığı, İslamofobi ve ırkçılık konusunda uyardı.

Lamamra, Brüksel'de düzenlenen AB-Cezayir Ortaklık Konseyi'nin ardından düzenlenen basın toplantısında, yaklaşan Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde Avrupa'daki siyasi gelişmeleri değerlendirdiklerini ve bazı aşırı sağ partilerin teşvik ettiği "yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslamofobi ile ilgili endişelerini" Avrupalı muhattaplarına aktardığını belirtti.

Lamamra, AB ile enerji alanında ve endüstriyel işbirliğini görüştüklerini ve Avrupalı şirketlerin Cezayir'de artan yatırımlarından memnuniyet duyduklarını belirtti.

AB Dönem Başkanı Yunanistan'ın Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos da Cezayir'i önemli bir ortak olarak gördüklerini ve siyasi ve ekonomik işbirliğini ilerletmek istediklerini söyledi.

Genişlemeden ve komşuluk politikasından sorumlu AB Komisyonu Üyesi Stefan Füle ise AB'nin Cezayir ile ilişkileri derinleştirme kararlılığını vurgulayarak, Avrupa Komşuluk Politikası Eylem Planı müzakerelerinin hızla tamamlanması önerisinde bulundu.

Füle, Cezayir'e düzensiz göçle mücadelede ve enerji alanında diyalog ve işbirliğini geliştirmeyi teklif ettiklerini ve anayasa reformu dahil planlanan siyasi reformlara refakat etmeyi önerdiklerini dile getirdi.