Cezaevindeki Al Jazeera çalışanı yeni doğan bebeğine mektup yazdı

Cezaevindeki Al Jazeera çalışanı yeni doğan bebeğine mektup yazdı

Mısır’da mahkeme kararıyla 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Baher Muhammed, yeni doğan bebeği için yazdığı mektupta, "özgürlüğün yasak olduğu bir zamanda doğduğun için senden özür dilerim" dedi.

Mısır’da 3 Temmuz darbesinden sonra tutuklanan üç Al Jazeera çalışanından Baher Muhammed’in yeni bebeği Harun dünyaya geldi.

Kaldığı hapishanede oğlu Harun’un doğum haberini alan Baher Muhammed bu zor anlarda ailesine bir mektup yazdı. 

Baher mektubunda yeni doğan bebeğine, “Aralarında babanın da olduğu özgür insanların parmaklık arkasında tutulduğu ve özgürlüğün yasak olduğu bir zamanda doğduğun için senden özür dilerim. Ancak ben özgürlük için mücadelemi sürdüreceğime sana söz veriyorum.  Ben senin teslim olmanı istemiyorum, çünkü eminim ki her şey değişecek” dedi.

Baher Muhammed, Al Jazeera’nin tutuklu üç çalışanının ailelerine de hastanedeki eşine gösterdikleri dayanışmadan dolayı teşekkür etti.

Mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Harun oğlum, senin hayata geldiğin anda yanında olamadığım annenden benim için af dilemeni istiyorum. Bu arada, minik gözlerini ilk açtığında çok tatlı iki Avustralyalı amca ve teyze göreceksin, onlar Peter Greste’in annesi ve babası. Bir de benim Muhammed Fehmi kardeşimin ailesi de olacak yanında. Biz beraber bu yolda devam edeceğiz. Hep beraber senin doğumunu kutluyoruz. Onlardan hiç çekinme çünkü onlar da senin ailendir, çocukları da senin kardeşlerindir"

Baher Muhammed, mektubunu "Oğlum Harun, seni çok seviyorum" diyerek noktaladı.

“Gerçekleri aramaktan vazgeçmeyin”

Muhammed diğer çocuklarına da, "Sevgili çocuklarım, hayatta bazı öğrendiklerimi sizinle paylaşmak istiyorum. İş hayatımda hep gerçekler için mücadele ettim. Bedeli ne olursa olsun siz de gerçekler için mücadele edin. Hiç korkmadan mücadele edin. Sizin haysiyetinizi korumanızı istiyorum. Haysiyet, en önemli değerlerden biridir. Karşınıza çok engel çıkacak o yüzden çok sabırlı olmanız gerekecek. Size kötülük edenlere karşı bile nezaketinizi bozmayın. İnsanların acılarını hissetmeye çalışın ve onlara yardım edebileceğiniz bir şey varsa onu yapmaktan çekinmeyin. Birinin yüzüne tebessüm getirebilirseniz hiç tereddüt etmeyin. Sevgili çocuklarım hep tebessüm etmeye devam edin çünkü güneşin bulutların arkasından çıkmaktan başka çaresi olamaz" sözleriyle seslendi.

Kaynak: Al Jazeera