Çevik Bir 'Maaş için' Erbakan'ı Tehdit Etmiş...

Çevik Bir 'Maaş için' Erbakan'ı Tehdit Etmiş...

28 Şubat davasına ilginç bir iddia damga vurdu; Çevik Bir'in Erbakan'ı arayarak askere maaş zammı istemesi, aksi takdirde bildiri yayınlayacaklarını söylemesi...

8 Şubat döneminde Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller'in danışmanı Hüseyin Kocabıyık, Çevik Bir'in Erbakan'ı arayarak maaş zammı istediğini, aksi takdirde bildiri yayınlayacaklarını söylediğini iddia etti.
28 Şubat dönemine ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan 103 sanığın yargılandığı davanın 83'üncü duruşması yapıldı. 
Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.
KOCABIYIK: ÇEVİK BİR, ERBAKAN’I MAAŞ ZAMMI İÇİN TEHDİT ETTİ
Dördüncü kez duruşmaya tanık olarak dinlenilmesi için çağırılan dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller, yurtdışında olacağı gerekçesiyle yine gelmedi. Duruşmada Çiller’in danışmanı, AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık dinlendi. Çevik Bir'in, dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan'ı tehdit ettiğini öne süren Hüseyin Kocabıyık, “Çevik Bir de çok iyi bilir, etrafında topladığı birtakım subaylar varken, Başbakan’a telefon etmiş, ‘Derhal zam verin, yoksa bildiri yayınlayacağız’ demiştir. Kendisi herhalde inkar edemez. Başbakan buna üzülmüştür ve bunu Çiller’e aktarmıştır. O da bana anlatmıştır” diye konuştu.
Hürriyet'in haberine göre; duruşmada söz alan Çevik Bir, Hüseyin Kocabıyık’ın iddialarıyla ilgili, “Efendim, Başbakan’a doğrudan telefon edeceğim, kendisiyle konuşacağım, bu mümkün mü?” diyerek, Erbakan’ı telefonla aradığı iddiasını yalanladı.
"SİZE SUİKAST OLACAK"
AK Parti'li Hüseyin Kocabıyık, duruşmada “Çiller’e açık bir tehdit var mıydı?” sorusu üzerine, “Dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener ve İstihbarat Başkanı yurtdışında olan Erbakan’ın yerine Başbakanlık’a bakan Tansu Hanım’ın yanına heyecanlı bir şekilde geldi. Akşener, ‘Size koruma vereceğiz, çünkü çok açık tehdit altındasınız, size yönelik bir suikast olacak’ dedi” iddiasında bulundu.
Kocabıyık, Çiller’le Başbakanlık’a giderken Mercedes makam aracının iki tekerinin birden patlamasını tuhaf bulduğunu da belirterek, “O dönem Lady Diana da trafik kazasında ölmüştü. O zamanlar bu da konuşuldu” dedi.