Cevad Zarif Türkiye'ye Geliyor

Cevad Zarif Türkiye'ye Geliyor

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif yarın Türkiye'ye geliyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 5 Mart'ta gittiği İran'dan iade-i ziyaret geldi. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in yarın Türkiye'ye ziyaret gerçekleştireceği açıklandı.
Zarif,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla görüşecek. Görüşmelerin ana gündemi Suriye olacak.
ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU DA KABUL EDECEK
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif 19 Mart 2016 tarihinde ülkemizi ziyaret edecektir. Dışişleri Bakanı Zarif, Sayın Bakanımız'la gerçekleştirilecek görüşmelerin ardından Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız tarafından kabul edilecektir.

İKİLİ İLİŞKİLER, BÖLGESEL KONULAR
Ziyaret sırasında yapılacak görüşmelerde, ikili ilişkilerimizin gündeminde yer alan konular ile güncel bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alınması öngörülmektedir" denildi.
BAŞBAKAN İRAN'A GİTMİŞTİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu 9 Mart'ta Cenevre'de gerçekleşecek Suriye barış görüşmelerinin hemen öncesinde İran'a gitmişti. Başbakan Davutoğlu, İranCumhurbaşkanı Ruhani ve Birinci Yardımcısı Cihangiri ile görüşmüştü. Davutoğlu, iki ülkenin yeni dönemi nasıl şekillendireceği konusunda önemli adımlar attığını söylemiş ve "Bölgenin kaderini bölge dışı aktörlere bırakamayız" demişti.
Başbakan'ın İran ziyareti, geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tahran ziyaretinin ardından bu ülkeye Türkiye'den ilk üst düzey ziyaret olmuştu.