Çetin Topçuoğlu'nun Öğrencisi Hocası İçin Derece Yaptı

Çetin Topçuoğlu'nun Öğrencisi Hocası İçin Derece Yaptı

Çetin Topçuoğlu'nun eski öğrencilerinden aktif sporu daha önce bırakmış olan Malatyalı Bekir Türk, 68 kilo siklette Türkiye İkincisi oldu.

15 - 19 Ekim 2014 tarihleri arasında Bursa'da sürecek olan Kulüpler Türkiye Taekwondo Şampiyonasında Mavi Marmara şehidi Çetin Topçuoğlu'nun eski öğrencilerinden aktif sporu daha önce bırakmış olan Malatyalı Bekir Türk, 68 kilo siklette Türkiye İkincisi oldu.

Mavi Marmara şehidi Çetin Topçuoğlu anısına kurulan ÇETİN-DER çatısı altında, eski hocalarına vefa borcunu ödemek için Malatya, Siirt, Adana ve Karaman'dan birçok sporcu Kulüpler Türkiye Taekwondo Şampiyonasına katıldı.

Hepsinin de Şehit Çetin Topçuoğlu'nun öğrencisi olduğu ekipten Malatyalı Bekir Türk, 68 kilo siklette 7 müsabaka kazanarak finalist olmaya hak kazandı. Geçirdiği talihsiz sakatlık sonrası final müsabakasına çıkamayan Bekir Türk, Türkiye İkinciliğini kazandı.

ÇETİN-DER Başkanı ve Şehit Çetin Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem Topçuoğlu yaptığı açıklamada;

Kulüpler Türkiye Taekwondo Şampiyonasında, 7 müsabaka sonrası Türkiye İkinciliği kazanan sporcumuz Bekir Türk'ü tebrik ediyoruz, kendisi daha önce aktif sporu bırakan bir yarışmacıydı, böyle bir durumda çoğu zaman bu başarı elde edilmesi güç bir durum olur. Birçok sporcu, sporu bıraktıktan sonra çevikliğini kaybeder fakat Bekir Türk, aradan uzun bir süre geçmesine rağmen çıktığı bu müsabakada başarı kazanarak bizleri gururlandırmıştır dedi.

Çiğdem Topçuoğlu ayrıca Cuma günü yapılacak olan iki ayrı müsabaka için Türkiye halkından dua beklediklerini de ifade etti.

 
Kaynak: timeturk