Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Cepheyi bilmem de cephe gerisi vıcık vıcık

Afrin operasyonundan bizlere ulaşan haberler birçok açıdan değerlendirilebilir ve şimdilik kötümser olmamızı gerektirecek görüntüler yok.

Her şeyden önemlisi sivillerin zarar görmemesi için bir uğraş verildiği belli. Öyle ya, bütün dünyanın gözü o noktaya kilitlenmiş durumda. Aksi halde cephede kazanılsa bile sadece bu yüzden masada kaybedilmiş olacaktır.

Sivillere zarar vermemek için varsın yavaş hareket ediliyor olsun.

Müslümanlar olarak bizi asıl ilgilendiren bir operasyonun masada da kazanılmasından öte, Müslüman Kardeşliğinin göreceği zarar, komşuluk ilişkileri açısından yarın bir birimizin yüzüne bakamama endişesidir.

Söylediğimiz gibi şimdilik cepheden en azından kötü haberler gelmiyor.

Aslında cepheden gelen en güzel haber nedir biliyor musunuz? Daha önce de temenni olarak dile getirdiğimiz gibi Amerika'nın hükmen mağlup sayılacak olması, inşallah oraya doğru gidiyor.

Afrin operasyonuyla birlikte Amerika her yönüyle gittikçe yalnızlaşıyor. Terörü destekleme iddiası artık sadece Türkiye tarafından dile getirilmiyor, bizzat Amerika'nın kendi içinden ciddi kurumlar tarafından kabulleniliyor, hatta bunun için kendi anayasalarınca cezalandırma yoluna gidileceği belirtilmektedir. Bu iş öylesine orta yerde sırıtıp durmaktadır.

Söylediğimiz gibi Afrin cephesinden bize gelecek en hayırlı haber budur. Çünkü bunun neticesinde yavaş yavaş İslam coğrafyasından def olup gitmesi söz konusudur.

Gelelim cephe gerisine. Keşke cepheden gelen fotoğraflar kadar net ve berrak olsaydı. Tam aksine çamur gibi vıcık vıcık.

Dobra dobra PKK/PYD yandaşlarının Afrin operasyonu karşıtı yayınları, konuşmaları, mesajları bilinen ve beklenen şeylerdi ve zaten baştan beri devam etmekteydi, onun için fazla bir yadırganmadı.

Fakat sadece iktidara düşmanlığından dolayı bir takım şahısların, derneklerin ve siyasilerin tavırları insanlığın şirazesini, ölçüsünü ve tartısını karıştırıveriyor. Sırf taraf olmak bir insanın erdemini bu kadar mı sıfırlarmış, hayretle izliyoruz.

Gelelim iktidarı ve operasyonu destekleme adına ortalığı asıl vıcık vıcık çamur alanına çevirenlere.

Cadı avına çıkmışlar, herkesin mesajını, yazdıklarını, konuştuklarını, kelime kelime, harf harf süzgeçten geçirerek bir yerlere jurnalleme, ihbar etme yarışına girmişler.

Pusuda bekliyorlar, buldukları avın üzerine atlıyorlar.

Bugüne kadar bundan başka hiçbir erdemleri, somut bir meziyetleri, önemli birikimleri olmadığı için sadece bu yönüyle öne çıkmayı denemektedirler.

Bugün böyle bir göreve soyunduklarına bakmayın, yarın ne yapacakları hiç belli olmaz, Dünkü durdukları çizgi burası olmadığı gibi.

Bunlar herkesten çok ülkenin huzurunu bozmakta, çamur ortamını bunlar oluşturmaktadır.

Hatta bunlar cephede kazanılacak bütün güzellikleri bir anda berbat edebilecek tıynettedirler.

Yetkililer bu konuda uyanık olmalıdırlar.

Evet, cephedekiler, siz de bizden soracak olursanız cephe gerisi vıcık vıcık

Bu yazı toplam 1097 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar