Cemil Bayık'tan haddini aşan yorum!

Cemil Bayık'tan haddini aşan yorum!

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Cemil Bayık, adeta çözüm sürecinin bitişini ilan eden açıklamalar yaptı. Bayık'ın açıklamalarının bir kısmı şöyle;

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Cemil Bayık, adeta çözüm sürecinin bitişini ilan eden açıklamalar yaptı. Bayık'ın açıklamalarının bir kısmı şöyle;

Kürt gazetesine yazan Cemil Bayık, Çözüm süreciyle ilgili  Türk devleti ve AKP hükümeti Kürt Halk Önderi ve Özgürlük Hareketi'nin makul ve sorumlu tutumunu çok arayacak, ama bulamayacaktır. 

Başbakan Davutoğlu yıllarca AKP hükümetinin yaptığı oyalama ve zaman kazanma politikalarını şimdi Kürt Özgürlük Hareketi'ne mal etmeye çalışıyor.

AKP yıllardır kendisinde olan tüm çirkinlik ve kötülükleri muhaliflerinin üzerine yıkarak kendi gerçeğini gizlemeye çalışmıştır. Şimdi bu yöntemi Kürt Özgürlük Hareketi'ne karşı yürüttükleri savaşta kullanıyorlar. Sayın Davutoğlu’na bir daha hatırlatalım, Kürt gerçeği o kadar net ve yakıcıdır ki, her türlü yalanı dolanı parçalar ve kendi gerçeğini dayatır.

OYALAMANIN SONUNA GELİNDİ

AKP hükümetinin saldırgan politikalarının nedeni, kendi gerçeğinin üstünü örtmek içindir. İki yıla yakındır sürdürdükleri oyalama ve zaman kazanmanın sonuna gelinmiştir. Abdullah Öcalan ve Hareketimiz “Ya ciddi adımlar atarsın ya da mevcut çatışmasızlık sürmez, mücadele ile çözümü gerçekleştirme dönemi başlar” demiştir. AKP'nin çözüm politikası olmadığı için, çözümsüzlük zihniyetinin üstünü örtmek için kendini yere atmıştır.