Cemil Barlas'tan kadın Gazeteciye Ağır Hakaret

Cemil Barlas'tan kadın Gazeteciye Ağır Hakaret

Cemil Barlas, Yeni Şafak yazarı Cemile Bayraktar ile ilgili hakaret niteliğinde sözler sarfetti.

ATV - A Haber grubunda programcısı Cemil Barlas, Yeni Şafak yazarı Cemile Bayraktar ile ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle yoğun tepki aldı. Barlas'ın Bayraktar ile ilgili yaptığı gönderme özellikle kadın yazarlar tarafından kınanırken KADEM'den kınama mesajı geldi.

Cemile Bayraktar'ın Aktüel'deki yazılarına son verilmesinin ardından attığı tweetlere cevap veren Barlas, "Tanıştığımız için tebiyesiz mesajına cevap vermediğim halde benim yüzümden kovulduğu iftirasını atan @jamilabayraktar yine de geçmiş olsun. ama bu arada sen belli ki aslansız kalmışsın git onu bul beni bişeylerine alet etme..." ifadelerini kullandı. Barlas'ın tweetine karşılık pek çok Twitter kullanıcısı "Bu kişiyi A Haber'de hala barındıranlar utansın..." şeklinde tepki verirken Barlas tepkilere rağmen geri adım atmadı. Bayraktar ile ilgili yaptığı ahlaksız göndermenin arkasında duran Cemil Barlas, Bayraktar'ın bu imayı hak ettiğini savundu.

Untitled-3_11

TARTIŞMA NASIL BAŞLADI?

Cemil Barlas'ın "İHH yerli mi değil mi önünüzdeki süreçte göreceğiz.. samimiyet testine iyi başlamadı.." tweetine isim kullanmaksızın cevap veren Cemile Bayraktar, "Aslan parçası, İHH'ya vurma da sana vurmayalım, sen Gülen ve Altanlar ile liberalizmi sek içerken İHH Gazze tünellerindeydi.." demişti. Bunun ardından Bayraktar'ın Aktüel'deki yazılarına son verilmiş ve Bayraktar yazılarına Cemil Barlas'a dönük eleştirilerinden ötürü son verildiğini açıklamıştı.

cemile-bayraktar

Tartışmanın devamında ise Cemil Barlas, Cemile Bayraktar'a yönelik çirkin ifadeler kullanırken Bayraktar ise Barlas'ın annesine hitaben attığı tweette "Canan Hanım, oğlumuza biraz daha terbiye verseniz, bizim kapya bevletmiş" sözleriyle mukabele etmişti. Sürecin devamında ise pek çok yazar ve sivil toplum kuruluşu yöneticisinden Bayraktar'a destek geldi.

KİM, NE DEDİ?

Habertürk yazarlarından Nihal Bengisu Karaca, Twitter hesabından Bayraktar'a destek çıkarken "Geçmiş olsun @jamilabayraktar Maruz kaldığın çirkinliğin kabul edilebilir yanı yok. Allah bunları islah etsin" dedi. KADEM Genel Başkanı Sare Aydın ise, "Kişilerin mesleki donanımlarını hiçe sayarak,işin kolayı namus üzerinden vurmalarını hangi kadın-erkek kabul edebilir? Yazılı,görsel,sosyal medyada kadınlara karşı kullanılan cinsiyetçi,aşağılayıcı bu çirkin dili telin ediyorum" sözleriyle Barlas'a tepki gösterdi.