Cemati İslami Hareketinden Faiz Açıklaması

Cemati İslami Hareketinden Faiz Açıklaması

Cemaat-i İslami Hareketi: Faize dayalı sistemle kendi rahatları için çalışan yöneticiler Allah'ın azabını hak ediyor

Pakistan Cemaat-i İslami Hareketi lideri Siracul Hak geçtiğimiz Cuma, Lahor'da yaptığı açıklamasında Pakistan yöneticilerinin kendi kişisel gündemleri üzerine çalıştıklarını ve ulusal hedefleri gerçekleştirmekten uzak, Hindistan'ın üstünlüğünü kabul ettiklerini belirtti.

Mansura camiinde Cuma cemaatine hitap eden Siracul Hak, ulusal güvenlik gibi hassas konularda hükümetin tutumunun gereğinden fazla rahat ve çocuksu olduğunu söyledi. 

Afganistan ve Hindistan arasında ticaret için bir kara yolu sağlanmasının ulusal güvenlik için tehdit oluşturacağını söyleyen Cemaat-i İslami lideri, halkın, ülkenin güvenliğine zarar verecek hiçbir anlaşmayı kabul edemeyeceğini belirtti.

Siracul Hak, hükümetin Hindistan Dışişleri Bakanlığı ile görüşmelerinin şeffaf yapılmadığını ve görüşülen hususlar hakkında halkın bilgilendirilmediğini belirtti ve şöyle ekledi: "Hindistan İslam'ın ve Pakistan'ın ezeli düşmanıdır, bu ülkeyle herhangi bir anlaşma yapılarak öldüllendirilmemesi gerekir. Bu nedenle yöneticiler, sadece "kriket diplomasisi" ve kültür alışverişi için ülkenin ulusal çıkarlarını tehlikeye atmamalıdır." 

Hindistan'ın 1971'de Pakistan'ın bölünmesinde kilit rol oynadığını belirten Siracul Hak, şu an da Belucistan ve Karaçi'deki terör faaliyetlerinin arkasında Hindistan'ın olduğunu söyledi. Ayrıca Hindistan Dışişleri Bakanı'na verilen resepsiyonun ve yöneticilerin onun karşısındaki kölece tavırlarının halk tarafından kesinlikle onaylanmadığının altını çizdi.

Keşmir ile ilgili meselelerde Keşmir'in güvenliğinin dikkate alınması gerektiğinin altını çizen Cemaat-i İslami lideri, Hindistan ile gelecekte planlanan görüşmelerin öncelikle Keşmirlilerle istişare edilmesi gerektiğini vurguladı ve Keşmir üzerindeki statükonun kabulünün ulusal duruşa aykırı ve kabul edilemez olduğunu belirtti.

Siracul Hak ayrıca Keşmir ile ilgili sorunların üçlü bir diyalogla çözülebileceğini söyledi ve Keşmir konusunda ülkenin ilkeli duruşundan taviz vermesi halinde bölgede yeni sorunların yaşanacağını sözlerine ekledi. 

Yöneticiler IMF ve Dünya bankasından kredi dilenerek Siyonistlere itaat ediyorlar:

Cemaat-i İslami lideri, hükümetin ekonomi politikalarıyla IMF ve Dünya Bankası'ndan kredi talep eden dilenci gibi davrandıklarını söyledi. Siracul Hak, bu durumun İslam'ın öğretisine aykırı olduğunu ve ülkeyi Siyonist finansörlerin koşullarına itaat etmek zorunda bırakacağını belirtti. 

Siracul Hak ayrıca yöneticilerin bankacılık faiz uygulamasını desteklediklerini ve Cuma gününü İslam kültürünün bir parçası olduğu için ekonomi üzerinde olumsuz etkisi olduğunu bahane ederek tatil olmaktan çıkardıklarını ifade etti. 

Yöneticiler Allah'ın gazabını hak ediyorlar:

Hükümetin ekonomiyi geliştirmek için elinden gelen en büyük çabanın yabancılardan kredi dilenmek olduğunu ve başarısız olduğunu belirten Siracul Hak, yöneticilerin; kendi rahatları için izledikleri faize dayalı ve adaletsiz politikalarla Allah'ın gazabını hak edecek konuma geldiklerini ifade etti. 

Siracul Hak, konuşmasının sonunda; ülkeyi yöneten baskıcı ve sömürgeci güçlere karşı ayağa kalkmaları gerektiğini söyledi.