'Cemal Kaşıkçı öldürüldü'

'Cemal Kaşıkçı öldürüldü'

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra ortadan kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü iddia edildi.

 

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra ortadan kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü iddia edildi. 
 
Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na 2 Ekim günü girdikten sonra bir daha haber alınamayan Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü belirtti. Kışlakçı yaptığı açıklamada “Biz içeride misafirhanede olduğunu, sonrasında da çıkarıldığını düşünüyorduk. Ancak, birkaç yerden teyit ettik. Cemal Kaşıkçı öldürüldü. Hepimizin başı sağ olsun. Biz gıyabi cenaze namazı için hazırlanıyoruz. Bundan sonra dünya vicdanı ile Suudi Arabistan karşı karşıya gelecek” dedi.
 
DEAŞVARİ BİR EYLEM
 
Turan Kışlakçı, Suudi gazetecinin öldürüldüğü bilgisinin hangi kaynağa dayandığına ilişkin soruya, "Bu konuda yetkililer bize öldürüldüğünü ifade ettiler. Dün nişanlısını da arayıp aynı şekilde üzülmemesi gerektiğini fakat taksiratını onlara haber vermememizi istediler. Medyadan duydu maalesef" şeklinde cevap verdi. Kışlakçı, "Konsolosluk binasında mı öldürüldü?" sorusunu da, "Verilen bilgilere göre konsolosluk binasında öldürüldü. Daha ayrıntıları da büyük ihtimalle bugün, yarın açıklanacak. DEAŞ bile böyle bir eylemde bulunmadı. Bu, DEAŞvari bir eylem. Umarım bütün dünya vicdanı buna karşı harekete geçer. Dünya vicdanı bunu kaldıramaz. Hiçbir diploması tarihinde benzeri yok. Size misafir olan bir insanı barbarca öldürüyorsunuz. Bu doğru bir şey değil" diye cevapladı.