Cemaatin Vakfından Zehir Zemberek Açıklama

Cemaatin Vakfından Zehir Zemberek Açıklama

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, 'Yolsuzluklar ve Hizmet Camiasına İftiralar' başlıklı bir açıklama yaptı.

GYV'den yapılan 6 maddelik açıklamada hükümete sert eleştiriler yöneltilirken,Başbakan Erdoğan'ın yolsuzlukların üstünü örtmek için Hizmet Camiası'nı suçladığı ileri sürüldü.

İşte Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın"Yolsuzluklar Ve Hizmet Camiasına İftiralar" başlıklı açıklaması...

17 Aralık yolsuzluk operasyonu ile başlayan ve hükümetin dört bakanının istifasıyla devam eden, 10 bine yakın emniyet ve yargı mensubunun sürülmesiyle de başka bir boyut kazanan sancılı bir süreçten geçmekteyiz.

Bu süreçte hükümet, yolsuzlukların üzerine gitmesi gerekirken, bunun aksine evrensel hukukla ve demokrasi ilkeleri ile bağdaşmayan yasaları hızla çıkartarak kamuoyunun gündemini değiştirmek istemiştir.

30 MART YOLSUZLUKLARIN GÖLGESİNDE YAPILACAK

30 Mart’ta yapılacak olan mahalli seçimlerin de soruşturulamamış bu yolsuzluk ve hukuksuzluk iddialarının gölgesi altında yapılacağı bir gerçektir.

Sayın Başbakan tarihi yolsuzluk operasyonunu ‘hükümete darbe’ olarak kamuoyuna sunmuş ve bunu önce hükümete yakın medyada, sonra da akla hayale gelmedik yalan ve iftiralarla miting meydanlarında seslendirerek Hizmet Camia’sını hedef almıştır.

Sayın Başbakanın kullandığı bu argümanların ve ayrıştırıcı dilin; insanımızın ruh sağlığını bozduğunu, toplumsal barışı dinamitlediğini, kin ve nefret tohumları saçarak bir şiddet alt yapısı oluşturduğunu üzüntü ve endişeyle izlemekteyiz.

İTİBAR SUİKASTI

Bu cümleden hareketle;

1- Yarım asrı aşkın bir süredir, ülkesine ve insanlığa hizmet etmeyi hayatının yegâne gayesi haline getirmiş ve bunu sadece Hakk’ın rızasına bağlamış olan Onursal Başkanımız Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’ye karşı yapılmakta olan “itibar suikastı”, vicdanları derinden yaralamaktadır.

2- Hiçbir demokratik ülkede yaşanması mümkün olmayacak şekilde siyasi iktidar, devletin bütün imkânları ile millete ait sivil kuruluşları hedef alma ve bu kuruluşları‘düşmanlaştırma’ çabası içindedir.

BU İDDİA BÜYÜK BİR YALAN

3- Önceki açıklamalarımızda ifade edildiği gibi, farklı siyasi düşüncelerden milyonlarca gönüllü destekçiye sahip olan Câmia’nın; bir siyasi parti kurması, kurdurması ya da son günlerde sıklıkla dile getirilen ve asılsız bir iddia olan bir partiyle ittifakı kesinlikle söz konusu değildir. Bu iddia büyük bir yalandır.

Sağduyulu milletimiz bugüne kadar doğrunun nerede olduğunu bilmiş ve tercihini de o yönde kullanmıştır. Kimsenin kimseden akıl almaya ihtiyacı yoktur.

İDDİA SAHİBİ İSPATLASIN

4- Bir kabine üyesi, dershaneler konusunda ‘Camiaya mensup kişiler tarafından Başbakanın tehdit edildiğini’ iddia etmiştir. Bu kabul edilemez iddianın sahibi, iddiasını ispatla mükelleftir. Aksi halde müfteridir.

5- Yaklaşık 50 yıldır, öncelikle milletimizin ve dünya kamuoyunun güven testinden defalarca anlının akıyla çıkmış olan Hizmet Camiası’nın bu güveni zedeleyecek ne insani, ne İslami, ne de hukuki açıdan hiçbir suiistimali olmamıştır. Siyaset meydanlarında insafsızca tekrar edilen; “şantaj, tehdit, komplo ve kumpas” iftiraları kabul edilemez.

6- Hizmet camiasının milyonlarca gönüllüsüne ve Vakfımızın Onursal Başkanı Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’ye akla hayale gelmez iftira ve bühtanlar atılırken, adeta dilsiz ve hissiz kesilmiş bir kısım ilim ve din erbabını da büyük bir hayal kırıklığı ile izliyor, onların bu tarafsızlık görünümlü suskunluklarını milletimizin engin vicdanına havale ediyoruz.