Cemaati-İslamiden İslam Dünyasına Sitem

Cemaati-İslamiden İslam Dünyasına Sitem

Pakistan Cemaat-i İslami Hareketi Lideri Siracul Hak, Pakistan hükümetini; Bangladeş'in Cemaat-i İslami Liderleri hakkındaki idam kararlarına ve işlenen cinayetlere sessiz kalması sebebiyle sert bir şekilde eleştirdi.

Pakistan Cemaat-i İslami Hareketi Lideri Siracul Hak, Pakistan hükümetini; Bangladeş'in Cemaat-i İslami Liderleri hakkındaki idam kararlarına ve işlenen cinayetlere sessiz kalması sebebiyle sert bir şekilde eleştirdi. Siracul Hak, cinayetlere sessiz kalanların bu suçun ortağı olduklarını ifade etti.
 
Pazar günü Cemaat-i İslami tarafından düzenlenen büyük bir mitingde konuşan Siracul-Hak, Bangladeş hükümetinin siyasi muhalefete yönelik baskıcı tutumuna ve işlediği cinayetlere karşı uluslararası topluma da üzerine düşen rolü oynama çağrısında bulundu. 
 
Pakistan Cemaat-i İslami tarafından, Bangladeş hükümetinin idam kararlarına karşı düzenlenen yoğun katılımlı mitingde, Bangladeş hükümetinin hukuksuz idamlarla siyasi muhaliflerini saf dışı bırakmak istediği ve Bangladeş Cemaat-i İslami liderlerinin kurban edildiği ifade edildi. 
 
Katil Bangladeş hükümeti aleyhinde sloganlar atan Pakistanlılar, Bangladeş Cemaat-i İslami liderleri portreleri ve idam kararlarına sessiz kalan Pakistan hükümetini kınayan pankartlar taşıdı. 
 
Siracul Hak konuşmasında, Pakistan'ın birliğini savunanların iktidardaki hainler tarafından kurulan sahte mahkemelerle katlededildiğini ifade etti. 
 
Pakistan hükümetinin idamlara karşı takındığı tavra oldukça öfkeli olduğunu belirten Siracul Hak, hükümetin bu tutumunu "suçluların sessizliği" olarak tanımladı. Siracul Hak, Cemaat-i İslami yetkililerinin bu konuyu hükümet yetkilileri ile görüştüğünü ancak öneticilerin bu konuda herhangi bir adım atma iradesini göstermediğini ifade etti. 
 
Bangladeş'teki siyasi tutukluların serbest bırakılması için kendilerinin çok sayıda diplomatik görüşme gerçekleştirdiklerini de belirten Siracul Hak, bu konuda Pakistan hükümeti bir adım atmadığı sürece bir şey yapılamayacağını ifade etti. 
 
Siracul Hak ayrıca, vahşi bir şekilde idam edilen Cemaat-i İslami liderlerinin kendi ülkeleri aleyhinde hiçbir şey yapmadıklarını ancak mevcut Bangladeş hükümetinin, Hindistan ezgileri eşliğinde dans etmeye devam ettiğini belirtti. 
 
Cemaat-i İslami lideri, Bangladeş'te 55,000 kadar siyasi tutuklu bulunduğunu, bunların 30 bininin öğrenciler ve gençler olduğunu sözlerine ekledi.