"Cemaate Operasyon Yapılacak"

"Cemaate Operasyon Yapılacak"

Taraf'ın iddiasına göre, Cemaat’e operasyona hazırlanan AK Parti, “seçim öncesi mi, sonrası mı yapılsın” diye tartışıyor

 

Taraf gazetesi gündemde ki yerini koruyan montaj kumpasının üzerine yeni bir iddia da bulundu.

Taraf gazetesi kayıtların gerçek olduğunu ve kumpas algısı oluşturulmak istendiğini belirterek cemaate büyük operasyon yapılacağını iddia etti.

Fethullah Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılacağını öne süren Gazete operasyonun seçim öncesi mi seçim sonrası mı diye tartışıldığını öne sürdü. 

İşte Taraf'ın O Haberi

Başbakanlık, “kaset olayının” patlamasının ardından yaptığı ilk açıklamada, ses kayıtlarının “montaj” olduğunu öne sürdü. Ardından da Başbakan Erdoğan, grup toplantısında konuşmaların montaj olduğunu yineledi. Kasetle ilgili strateji, montaj vurgusu üzerine kuruldu. Aynı doğrultuda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de “montajlanmış” kasetleri piyasaya sürülecek. Böylece, montajla ilgili söylemler güçlendirilecek. Milletvekilleri de, seçim bölgelerinde halka kasetlerin nasıl montajlandığını anlatacaklar. Yine, hükümete yakın yaygın organlarında, montaj ve kumpas iddialarını destekleyici yayınlar yapılacak.
 
AK PARTİ RAPOR AÇIKLAYACAK
Yine kasetlerin montaj olduğuna yönelik bağımsız kuruluşlardan rapor alınması planlanıyor. Bu doğrultuda uluslararası kuruluşlar araştırılıyor. Bu kuruluşlardan ses kayıtlarının montaj olduğuna yönelik rapor alınarak kamuoyuna açıklanması öngörülüyor. AK Parti, 'paralel yapı' olarak nitelendirdiği “Gülen Cemaati’ne” yönelik operasyon hazırlığı da yürütüyor. Bu kapsamda, Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında, açılacak bir soruşturma kapsamında, kırmızı bülten çıkarılması öngörülüyor. Aynı dosya ile Gülen’in iadesinin istenmesi de planlanıyor. Ancak bu yönde atılacak bir adımın, seçimler üzerinde etkili olmasından endişe ediliyor. Bunun için operasyonun seçimlerden önce mi, sonra mı yapılmasının daha doğru olacağı tartışılıyor.
 
SON KARAR “BASKIN SEÇİM”
Kaset olayının ardından AK Parti içinde, baskın seçim senaryosu güçlü bir şekilde dile getirilmeye başlandı. Buna göre, yerel seçimlerin ardından, Cumhurbaşkanlığı ile genel seçimlerin birleştirilmesi konusunda adım atılacak. Erdoğan, 2015’te yapılacak genel seçimleri bu yıl içinde yapılmasını isteyecek. Böylece hem muhalefete hem de paralel yapıya, “hodri meydan” denecek. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik eleştiriler de iki seçim planı ile bertaraf edilmiş olacak.