"Cemaat Yanlış Yaptı, Başbakan Merhamet Etsin"

"Cemaat Yanlış Yaptı, Başbakan Merhamet Etsin"

Gülen grubunun önemli isimlerinden Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce yerel seçimler sonrası gazeteci Hadi Özışık'a konuştu. Gülerce'ye göre seçim öncesi süreçte cemaat dört önemli yanlış yaptı.

Gülerce'nin 4 yanlış dediği unsurlar şöyle;

1- Hizmet baştan beri yanlış yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na savaş açtı. Gezi'den itibaren Başbakan'a hakaret etmeye başladılar.

2- Üslubumuzu kaybettik. Namus bildiğimiz üslubumuz. Biz bunu bıraktık hükümetle savaşa girdik, diyaloğu bıraktık çatışmacı dil kullandık.

3- Siyasallaştık. CHP için kapı kapı dolaşıp oy istedik.

4- Hizmet hep çoğunlukla hareket etti. Hep öyle yoluna devam etti. İlk defa çoğunluğun karşısına çıktı ve kaybetti. Orjinalini kaybetti, yara aldı.

Gülerce, Cemaat-İktidar kavgasında, inananların kullanıldığı görüşünü de savundu. Hizmet'e gönül vermiş insanların bu hisse kapıldığını belirtti.

Gülerce, 30 Mart'ta AK Parti'nin elde ettiği başarıya rağmen, yanlışta ısrarın sürdüğünü belirtti ve şunları söyledi: Bu yanlış Hizmet'i temsil vasfı olmayan kişiler tarafından yapılıyor. İnsanların tanıdığı bildiği Hizmet bu değil. Hizmet yara aldı. Hizmet'i tanınmaz hale getirdiler. İnsanların güveni sarsıldı. Hoşgörü vardı bizde, diyalog vardı bizde, insanların gönlüne girmeyi istiyorduk. Biz ne yaptık peki? Kapı kapı dolaşıp CHP için oy istedik.

Gülerce bundan sonrası için de 'Cemaat ayarlarına dönmeli' ifadesini kullandı.

HABERİ KAYNAĞINDAN OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ