Cemaat Sandıklarda Manipülasyon mu Yapacak?

Cemaat Sandıklarda Manipülasyon mu Yapacak?

"Cemaat seçimlerde Cihan Haber aracılığı ile sandık da görevlendirdiği neferleri ile seçim sonuçlarnda manipülasyon yapacak" iddiasına en yetkili ağızdan yanıt geldi.

Son günlerde özellikle sosyal medyada Cihan Haber Ajansı ile ilgili olarak ortaya atılan "Cemaat seçimlerde Cihan Haber aracılığı ile sandık da görevlendirdiği neferleri ile seçim sonuçlarnda manipülasyon yapacak" iddiasına Ajans'ın en yetkili ismi yanıt verdi.

Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü ve Zaman gazetesi yazarı Abdülhamit Bilici, iddiaları CNN Türk ekranlarından yanıtladı. Aslı Aydıntaşbaş'ın Karşı Gündem programına konuk olan Bilici, "Biz 6 seçimdir yapıyoruz bu işlemi, habercilik yapıyoruz ve herkes de çok memnun... Esas çalışmamız yasaklanır, engellenirse şaibeler artar" yorumunu yaptı.

İşte Bilici ile Aydıntaşbaş'ın canlı yayındaki konuşmasından çarpıcı satır başları:

Aslı Aydıntaşbaş: Ben hayatımda ilk defa sandık güvenliği endişesi duyuyorum çevremde. Başbakan da dün böyle bir şey dedi. Bu önemli bir durum. Çünkü daha önce hiç olay çıkmamıştı. Twitter'da Cihan Haber Ajansı ile ilgili bir takım eleştirler geldi. Sen de onun yöneticisisin. Bir, ne yapıyorsunuz? İki nereden geliyor bu kuşku?

Abdülhamit Bilici: Cihan Haber Ajansı 6 seçimdir sandık sandık çalışıyor. 50 bin Cihan Haber Ajansı görevlisi çalışıyor o gün. YSK'nın açıklayacağı sonuçları biraz daha erkenden duyurmak hedefimiz. 6 seçimdir güvenli bir şekilde çalışıyoruz. Medyanın tamamına açık bu hizmet. Ben bir iki not getirdim geçen çalışmalar ile ilgili. Melih Gökçek, Cihan çok büyük bir başarıya imza atmıştır. Sonuçları doğru şekilde vermesi büyük başarı diyor. Rahmetli Birand diyor ki şimdiye kadar ki bütün seçim sonuçlarını Cihan'dan aldık diyor.

Bir spekülasyon var. Benim düşüncem şu biz eskiden beri yapıyoruz bu işi. Güven veren bir çalışmamız var. Keşke bütün ajanslar yapsa. Biz habercilik yapıyoruz. Fakat bizim kulağımıza gelen şeyler beni üzüyor. Çalışma yapmamızın engellenmesi filan. Oy kullanımı gizli, sayım açıktır. Bu demokrasinin gereğidir. Medyada da Cihan yanı sıra AA'nın da bu işi yapacaını söylemiş olması güzel.

Aslı Aydıntaşbaş: Sandıkta hile olması çok zor. Ama ruh halimizle ilgili her halde bu durum. 

Abdülhamit Bilici: Engelleme olursa şaibe artar asıl.

Aslı Aydıntaşbaş: Kalabalıklar her zaman önemli değildir diyor Zaman'ın Ankara temsilcisi bugün köşesinde. İşte Paşam İstanbul örneğini veriyor hatta. Ama AK parti'nin mitingleri de büyük kalabalıklar topluyor. Dolayısıyla başbakanın oylarının çok fazla etkilenmediğini varsayabiliriz. 

Abdülhamit Bilici: Meydanlarda böyle bir fotoğraf var, ama anketlere yansıyan rakamlar da var. Farklı anketlerde yolsuzluk meselesi ile ilgili olumsuz rakamlar var. 36,4 çıkmıştı Türkiye geneli belediye seçimi sonucu. Anketlerin gerçeği ölçmesi kolay değil. Büyükşehirlerle iligli yasa önemli. Kırsal kesim büyükşehir için oy verecek bu da Ak Parti lehine olabilir. Çözüm süreci ile ilgiili nasıl bir süreç yaşanacağı önemli. Adaylar için rahat tercih kullanabiliyor insanlar. Geçmiş tarihlerimizde de yerel seçimlerde vatandaş rahatça duygularını aktarıyor.