Cemaat IŞİD Baskınını Nereden Biliyordu ?

Cemaat IŞİD Baskınını Nereden Biliyordu ?

Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar; Twitter hesabından Musul'daki Cemaat okullarının IŞİD baskınından 3 gün önce tahliye edildiğini yazdı.

Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar dün akşam twitter hesabından "Musul baskını davul çala çala geldi kentteki Fetullah Gülen okulları 3 gün önce tahliye edililiyor başkonsolosluk sanki baskını bekliyor. Musul'da Cemaat okulları bile perşembenin gelişini çarşambadan ( hatta salı) biliyor Başkonsolosluk baskını öngöremiyor İstihbarat sıfır mı" yazdı.


ekran-resmi-2014-06-12-10.54.46.png 

Gerçekten de cemaat okuldaki görevlilerini tahliyet etmişti. Peki cemaat erken davranmayı nasıl başardı. Samanyolu Yayın Grubu Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu cemaat okullarının tahliyesini İNTERNETHABER'e anlattı:

TEHLİKEYİ HERKES BİLİYORDU


Orada okullar Mayıs ayında kapanıyormuş. Oradaki gelişmelerden haberdar olan aslında sadece cemaat değil. Herkes orada IŞİD'in Musul'a doğru hareket ettiğini biliyor. Hatta, biraz detaylı bakılırsa, Türk Konsolosluğunda çalışan görevliler de 3-4 gün öncesinden orada bir hareketlilik yaşandığını bildiriyorlar. Ahmet Davutoğlu da zaten, "Biz 4 gün önce tedbirleri almaya başladık ama konsolosluğu boşaltamadık" diyor. Dolayısıyla bu bilgi sadece cemaatin bildiği bir şey değil. 

Okullar zaten tatildi, onlar da herkesin sezdiği tehlikeyi sezip hızlı bir şekilde orada bulunan öğretmenleri tahliye ediyorlar.