Cemaat-i İslami'yi Sindirmeye Çalışıyor

Cemaat-i İslami'yi Sindirmeye Çalışıyor

Güney Asya uzmanı AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Bangladeş’te Avami iktidarının, Cemaat-i İslami Partisi lideri Nizami’nin idam edilmesini muhalefeti uysallaştırma projesinin adımı olduğunu söyledi.

arar'dan Erol Metin'in haberine göre; Uzunca bir süre bulunduğu Güney Asya üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen Asya Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi liderleri hakkında verilen idam kararlarını değerlendirdi.

İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

İktidardaki Avami Partisi'nin lideri ve Bangladeş'in kurucusu Mucib-ül Rahman'ın kızı Şeyh Hasina'nın, Batı Pakistan (Bugünkü Pakistan devleti) ile Doğu Pakistan'ın (Bangladeş) ayrılmasına karşı çıkan Cemaati İslami liderlerini 1971'deki iç savaşta Pakistan'ın tarafını tutmakla suçlayıp, 3 milyon insanın ölümünden sorumlu tuttuğunu aktaran Kayatürk, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

HİNDİSTAN FAKTÖRÜ

Kayatürk şu tespitlerde bulundu: Avami hükümeti Bangladeşlileri katlettikleri iftirasıyla Cemaat-i İslami hareketini sindirmeye çalışıyor.  Cemaati İslami'nin böyle uysal bir yapıya bürünmesini istiyorlar.

Bangladeş, Pakistan'dan Hindistan'ın desteğiyle koparıldı. Hindistan şu anda da Avami hükümetinin sonuna kadar arkasında.