Cemaat-i İslami: Ulusal Güvenlik ve YolsuzlukBir Arada  Olamaz

Cemaat-i İslami: Ulusal Güvenlik ve YolsuzlukBir Arada Olamaz

Pakistan Cemaat-i İslami Hareketi Genel Sekreteri Liyakat Beluc, hükümetin...

Pakistan Cemaat-i İslami Hareketi Genel Sekreteri Liyakat Beluc, hükümetin Pakistan Çelik Fabrikaları (PSM)'yi özelleştirme girişimini sert bir dille eleştirerek buna karşı çıktıklarını belirtti. Beluc, PSM'yi özelleştirmek yerine iyileştirme için sert tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. 
 
Pazartesi günü, Cemaat-i İslami merkezinde düzenlenen konferansta konuşan Beluc, yabancı kredilerin Pakistan ulusal ekonomisi üzerindeki yıkıcı etkisinden bahsetti ve uluslararası maddi kuruluşlarını Doğu-Hindistan Şirketlerinin yeni bir türü olarak adlandırdı. 
 
"K-Elektrik kuruluşunun özelleştirilmesinin halk üzerindeki olumsuz etkisi özelleştirmelerin en belirgin meyvesidir" diyen Beluc, sadece PSM'nin değil PIA, OGDCL ve diğer kurumların da uluslararası maddi kuruluşların pençesinde olduğunu sözlerine ekledi. 
 
Hükümetin PSM çalışanlarını ve ailelerini açlığa doğru ittiğini söyleyen Beluc, PSM ve diğer ulusal kuruluşlarda yaşanan yıkımdan sorumlu olanları ve yolsuzluklara karışanları da 'özelleştirme'nin önünü açtıkları için sert bir dille eleştirdi. 
 
"Ulusal güvenlik ve yolsuzluk bir arada olamaz" diyen Beluc, PSM gibi kuruluşların Pakistan'ın ulusal güvenliği açısından da önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. 
 
Cemaat-i İslami Genel Sekreteri, Hareket ve Parti olarak ulusal kuruluşların özelleştirilmesine veya küçültülmesine karşı her türlü adımın karşısında olacaklarını bir kez daha yineledi.