Cemaat-i İslami : Türkiye Ara Bulucu Olmalı

Cemaat-i İslami : Türkiye Ara Bulucu Olmalı

Pakistan Cemaat-i İslami Hareketi yöneticilerinden yapılan açıklamalarda İran ve Suudi Arabistan arasında artan gerilimin tüm Müslümanlara zarar vereceği ifade edildi

Pakistan Cemaat-i İslami Hareketi yöneticilerinden yapılan açıklamalarda İran ve Suudi Arabistan arasında artan gerilimin tüm Müslümanlara zarar vereceği ifade edildi ve Pakistan ve Türkiye gibi ülkelerin bu krizin sonlandırılması için ara bulucu olması gerektiği belirtildi.

Pakistan Cemaat-i İslami Hareketi lideri Siracul Hak, Pakistan hükümetinin Suudi Arabistan ve İran arasında arabulucu olması ve krizin diyalog yoluyla aşılması gerektiğini söyledi. 
 
Karaçi'de konuşan Siracul Hak iki Müslüman ülke arasındaki fitnenin Pakistan'da dahil olmak üzere Müslümanlar için çok tehlikeli olduğunu, ve Pakistan halkının iki devlet arasındaki bu gerilimden endişe duyduğunu belirtti.
 
Geçtiğimiz Çarşamba günü Lahor'da konuşan Cemaat-i İslami Genel Sekreteri Liakat Baloh ise Suudi Arabistan ve İran arasındaki gerilimin tüm körfez ülkelerine yayılacağını ve hiçbir İslam ülkesinin Sünnilerle Şiiler arasındaki kutuplaşmanın olumsuz getirilerinden kurtulamayacağını ifade etti. 
 
Baloh, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'e İran ve Suud arasındaki gerilimin sona erdirilmesi için; Türkiye, Malezya, Endonezya, BAE ve Ürdün başta olmak üzere İslam ülkelerini bir toplantıda bir araya getirmesi çağrısında bulundu ve bu ülkelerin krizin çözümü için ara bulucu olmaları gerektiğini belirtti.
 islami analiz